Antena 3 CNN Externe 30 de morți în SUA, din cauza ninsorilor. Furtună de zăpadă a afectat coasta de est a Statelor Unite

30 de morți în SUA, din cauza ninsorilor. Furtună de zăpadă a afectat coasta de est a Statelor Unite

30 de morți în SUA, din cauza ninsorilor. Furtună de zăpadă a afectat coasta de est a Statelor Unite
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Ian 2016   •   09:44
Un număr de 30 de oameni şi-au pierdut viaţa, în urma furtunii istorice de zăpadă, care s-a abătut deasupra coastei de est a Statelor Unite în week-endul care tocmai s-a încheiat.
 
Deşi ninsorile s-au oprit în cele mai multe dintre statele afectate, autorităţile nu au veşti bune. Urmează ger extrem în capitala Washington, iar primarul oraşului New York i-a sfătuit pe oameni să nu se aventureze la drum. 
 
Peste 10.000 de zboruri au fost anulate din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, iar pe unele dintre aeroporturi nu vor fi operate luni curse. 
 
Milioane de americani se luptă cu troienele de zăpadă, iar autorităţile şi drumarii fac eforturi uriaşe ca să cureţe drumurile cât mai repede. Primăria din Washington D.C. şi şcolile vor fi închise luni.
 
Avertizarea de inundaţii a fost ridicată în New Jersey, unde mai multe oraşe au fost inundate, iar locuitorii au rămas în beznă. 
 
Circulaţia feroviară a fost oprită câteva ore între statul New York şi unele părţi din Connecticut, după ce un tren s-a ciocnit cu un utilaj de deszăpezire.
 
Oraşul Philadelphia este îngropat sub nămeţi.
 
Două aeroporturi importante care servesc zona metropolitană Washington au fost închise complet duminică, iar zborurile anulate. 
 
Şi la Casa Albă s-a dat la lopată. În timp ce angajaţii munceau din greu, Bo şi Sunny, câinii familiei Obama, s-au jucat în nămeţi. 
 
Iar în piaţa Dupont Circle din centrul Washingtonului, sute de tineri s-au bătut cu bulgări de zăpadă. 
 

×
Subiecte în articol: SUA zapada morti
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close