Antena 3 CNN Externe Zeci de militari, printre care patru generali, ucişi într-un atentat cu bombă în apropiere de Damasc

Zeci de militari, printre care patru generali, ucişi într-un atentat cu bombă în apropiere de Damasc

Zeci de militari, printre care patru generali, ucişi într-un atentat cu bombă în apropiere de Damasc
de M.T.    |    18 Noi 2013   •   10:21

Cel puţin 31 de militari sirieni, printre care şi patru generali, au fost ucişi, duminică, într-un atac cu bombă al rebelilor asupra unei baze militare din apropiere de Damasc, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), potrivit AFP, citată de Agerpres.

Din primele informaţii, se pare că insurgenţii ar fi reuşit să plaseze un dispozitiv exploziv în interiorul clădirii armatei sau într-un tunel aflat sub aceasta.

Atacul a fost revendicat de gruparea Direh al-Aasmeh (Scutul Damascului), care face partea din Armata Siriană Liberă (ASL) şi care a difuzat un film în care se poate vedea o clădire prăbuşită în urma unei explozii.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, momentul ales pentru acest atac este semnificativ, armata preşedintelui Bashar al-Assad fiind angajată într-o amplă ofensivă împotriva poziţiilor rebelilor din apropierea capitalei Damasc.

În acest timp, continuă eforturile internaţionale pentru organizarea unei conferinţe internaţionale de pace care să pună capăt războiului civil soldat până în prezent cu peste 120.000 de victime.

După refuzuri repetate, coaliţia opoziţiei siriene a decis, luni, să participe la negocierile de pace, dar a cerut ca preşedintele Bashar al-Assad să fie exclus din orice etapă de tranziţie.

Această hotărâre deschide calea organizării conferinţei Geneva II la o dată ce nu a fost încă stabilită, subiectul urmând să fie discutat la întâlnirea tripartită SUA-Rusia-ONU, ce va avea loc pe 25 noiembrie, la Geneva.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close