Antena 3 CNN Externe Zi de doliu naţional în Rusia, după catastrofa aviatică din Egipt

Zi de doliu naţional în Rusia, după catastrofa aviatică din Egipt

Zi de doliu naţional în Rusia, după catastrofa aviatică din Egipt
01 Noi 2015   •   11:22

 Investigațiile continuă duminică în Egipt pentru stabilirea cauzelor prăbușirii unui avion de linie rus în deșertul Sinai, dramă marcată printr-o zi de doliu național în Rusia, relatează AFP.

În Rusia a fost deschisă de asemenea o anchetă, iar sediile companiei aeriene care opera aeronava și ale firmei de turism la ale cărei servicii apelaseră pasagerii au fost percheziționate, în timp ce investigatori din Franța și Germania sunt așteptați duminică în Egipt, o procedură obișnuită pentru toate incidentele în care este implicat un avion Airbus, cele două țări fiind principalii membri ai consorțiului european care construiește acest tip de aeronavă.

Cele 224 de persoane de la bordul avionului — turiști și membri ai echipajului, în mare majoritate de naționalitate rusă — au murit sâmbătă în urma prăbușirii aeronavei Airbus în care se aflau în Sinai, bastion al ramurii egiptene a grupării Statul Islamic (SI).

În Rusia, drapelurile au fost coborâte în bernă duminică la clădirile oficiale, iar posturilor de televiziune li s-a cerut să anuleze programele de divertisment, conform unui decret al președintelui Vladimir Putin, difuzat sâmbătă de Kremlin.

×
Subiecte în articol: Egipt peninsula Sinai avion Rusia
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close