Antena 3 CNN High Tech Englezii îşi aruncă gunoiul în tomberoane dotate cu panouri solare şi compactor de deşeuri

Englezii îşi aruncă gunoiul în tomberoane dotate cu panouri solare şi compactor de deşeuri

Englezii îşi aruncă gunoiul în tomberoane dotate cu panouri solare şi compactor de deşeuri
Sursa foto: Foto: cubeme.com
08 Mar 2011   •   13:44

Oraşul Cambridge din Marea Britanie, a fost dotat cu nişte tomberoane revoluţionare, dotate cu panouri solare şi compactor de deşeuri, informează Green Report.

Acestea au fost introduse printr-un program pilot implementat în zona rezidenţială a oraşului şi au o capacitate de 800 de litri, putând depozita de 8 ori mai multe deşeuri decât un tomberon obişnuit.

Tomberoanele sunt dotate cu un sistem pe bază de panouri solare care compresează gunoiul şi au nevoie de foarte puţină lumină pentru a funcţiona. O dată ce se umple la o capacitate de 85%, acesta trimite un semnal wireless care alertează salubrizatorul că trebuie golit.

"O dată ce recipientul se umple până la un anumit nivel, un senzor activează compactorul, care taie şi striveşte gunoaiele. Suntem foarte mulţumiţi de ele până acum.", a explicat Bob Carter, un reprezentant al municipalităţii.

Tomberonul inteligent ecologic reduce simţitor amprenta de carbon a salubrizării oraşului, prin faptul că maşinile de gunoi nu mai sunt nevoite să treacă la fel de des pentru a strânge deşeurile, însă preţul lui este unul pe măsură, acesta costând 3500 de euro, adică de 3 ori mai mult decât unul obişnuit.

×
Subiecte în articol: tomberon cambridge
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close