x close

Incendiu Notre-Dame. Youtube a catalogat știrea despre focul de la catedrală drept una falsă

16 Apr 2019   •   10:51
Incendiu Notre-Dame. Youtube a catalogat știrea despre focul de la catedrală drept una falsă  Foto: Youtube.com

Algoritmul folosit de Google pentru a avertiza utilizatorii YouTube cu privire la ştirile false şi-a arătat limitele luni seara, când a catalogat drept fake news filmările directe ale incendiului devastator al Catedralei Notre Dame.

Noile panouri informative de la care YouTube spera că vor ajuta la informarea corectă a utilizatorilor, i-a informat pe aceştia că incendiul Catedralei Notre Dame ar fi o ştire falsă legată de atacul terorist de la turnurile gemene din Statele Unite.  

Google a dezactivat complet panourile informative după ce eroarea a fost observată, pentru a avea timp să înţeleagă unde a fost problema şi ce trebuie făcut pentru ca aceasta să nu se mai repete. Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat că, uneori, compania ia decizia greşită cu privire la algoritmul folosit pentru automatizarea unor operaţiuni.  

Pentru gestionarea cantităţii imense de conţinut, YouTube apelează la un algoritm care foloseşte învăţarea mecanică pentru a distinge între ceea ce percepe ca fiind în regulă şi ceea ce ajunge să considere că nu este potrivit, scrie Adevarul.

Citeşte mai multe despre:

YouTube
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati