Antena 3 CNN High Tech Japonia va lansa o sondă spaţială până în 2015

Japonia va lansa o sondă spaţială până în 2015

Japonia va lansa o sondă spaţială până în 2015
27 Oct 2007   •   09:54

Japonia intenţionează să trimită pe Lună, până în 2015, o sondă spaţială fără echipaj uman, după ce primul satelit selenar construit de această ţară s-a plasat cu succes pe orbită la începutul lunii trecute. La 14 septembrie, agenţia spaţială japoneză a lansat sonda spaţială Selene, în ceea ce oficialii de la Tokyo consideră a fi cea mai importantă misiune pe Lună după proiectul U.S. Apollo.

Un grup de lucru compus din reprezentanţi ai Comisiei pentru Activităţi Spaţiale din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii, Sportului, Ştiinţei şi Tehnologiei a decis să trimită pe Lună sonda spaţială Selene-2 până în 2015, scrie, sâmbătă, presa centrală japoneză. Deocamdată, oficialii de la Tokyo nu au putut fi contactaţi pentru a confirma aceste informaţii.

Potrivit estimărilor, proiectul, evaluat la aproximativ 50 de miliarde de yeni (304 milioane de euro), se referă la o sondă spaţială fără echipaj uman, care va examina suprafaţa Lunii, şi la un mic satelit pentru transferul datelor. Afirmaţiile presei japoneze apar în contextul în care, miercuri, China şi-a lansat cu succes prima sondă spaţială selenară - un important pas înainte în cursa spaţială asiatică.

Rompres

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close