Antena 3 CNN High Tech Samsung a lansat noul Samsung Galaxy S III Mini, fratele mai mic al popularului Galaxy S III

Samsung a lansat noul Samsung Galaxy S III Mini, fratele mai mic al popularului Galaxy S III

Samsung a lansat noul Samsung Galaxy S III Mini, fratele mai mic al popularului Galaxy S III
Sursa foto: Foto: androidauthority.com
de N.B.    |    12 Oct 2012   •   11:28

Samsung a lansat Galaxy S III Mini, o variantă mai mică a popularului Galaxy S III, cel mai vândut telefon din gama Samsung, lansat pe piaţă în luna mai. Modelul compact a fost conceput pentru a se adresa publicului care îşi doreşte un telefon mai practic, dar odată cu reducerea dimensiunii, Samsung a redus şi specificaţiile tehnice, relatează CNet.

Înainte de lansare, reprezentanţii Samsung susţineau că au decis să producă telefonul pentru a răspunde cererii publicului care doreşte un telefon mai mic. Pe de altă parte, reducerea ecranului de la 4,8 la 4 inchi însemna introducerea pe piaţă a unui nou concurent pentru iPhone 5 (de asemenea cu ecran de 4 inchi), care să ofere variante celor care nu vor să aştepte până când telefonul Apple ajunge pe stocuri.

În ceea ce priveşte specificaţiile tehnice, Galaxy S III Mini este un smartphone Android, cu ecran Super AMOLED WVGA cu o rezoluţie de 800 x 600 pixeli, cameră de 5 megapixeli şi cameră secundară VGA.

Procesorul este un dual core de 1,5 GHz, iar singura îmbunătăţire faţă de S III este sistemul de operare, acesta fiind livrat cu ultimul sistem de operare Android, 4.1 Jelly Bean. Smartphone-ul va oferi şi aplicaţia de asistent personal Voice, dar şi funcţia NFC SBeam, folosită pentru transferul de fişiere între telefoanele din seria Galaxy S III şi dispozitive Galaxy Note II.

În privinţa conectivităţii, S III Mini nu are suport LTE, în linie cu strategia de a viza reţelele 3G mai răspândite la nivel global. Alte specificaţii includ Bluetooth 4.0, memorie de 8GB sau 16GB cu posibilitatea de a fi crescută până la 32GB.

Mini va fi introdus în Europa mai târziu pe parcursul acestui an. Magazinul online din Germania al grupului afişează preţuri de 399 euro pentru S III Mini, faţă de 550 euro pentru cel mai ieftin S III.

×
Subiecte în articol: lansare smartphone iphone 5
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close