Antena 3 CNN International News Ambasadorul SUA la NATO: ”Până acum nu există nicio dovadă că Rusia se va limita la Donbas”

Ambasadorul SUA la NATO: ”Până acum nu există nicio dovadă că Rusia se va limita la Donbas”

Obiectivele Federației Ruse sunt încă de neînțeles pentru aliați. Nu există nicio certitudine că Putin se va concentra doar pe Donbas.

Ambasadorul SUA la NATO: ”Până acum nu există nicio dovadă că Rusia se va limita la Donbas”
Sursa foto: Wikipedia
de Alexandra Ionescu    |    28 Mar 2022   •   08:32

Statele Unite nu văd încă motive întemeiate să presupună că Rusia își va limita atenția la Donbass. Acest lucru a fost declarat de ambasadorul SUA la NATO, Julianne Smith, într- un interviu pentru CNN.

"Avem dovezi că rușii nu au reușit să-și atingă obiectivele inițiale. Și aceseta, după cum bine știți, au fost să ia Kievul în doar câteva zile. Deci, din această cauză, cred că Rusia reevaluează și au spus clar, că urmează să-și schimbe tactica, dar să așteptăm puțin.

În următoarele zile, Statele Unite, în strânsă cooperare cu aliații și guvernul Ucrainei, vor căuta dovezi ale acestei schimbări", a spus ambasdorul.

Smith a mai comentat că NATO nu va furniza Ucrainei avioanele de luptă de care are nevoie pentru a lupta împotriva Rusiei.

"Am vorbit cu președintele Zelenski de multe ori în ultimele săptămâni. Ne-a cerut ajutorul. De multe ori le-am livrat arme antiaeriene și antitanc, evaluăm nevoile lor de apărare aeriană. Dar dacă întrebați despre avioanle din era sovietică, raspunsul va fi nu.

Statele Unite au decis ca propunerea Poloniei este nu este sustenabilă. Acum Statele Unite sunt foarte concentrat pe nevoile de apărare aeriană”, a adăugat ea.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat alocarea a 800 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina în domeniul securității . El a mai menționat că, sâmbătă, administrația sa a dat permisiunea pentru încă 200 de milioane de dolari, sau a fost posibil să se efectueze o aprovizionare permanentă cu arme și muniție către Ucraina.

CNN a raportat anterior că Statele Unite și aliații săi NATO au furnizat forțelor armate ucrainene sisteme de apărare aeriană care vor proteja cerul ucrainean de rachetele de croazieră rusești. Vorbim despre sisteme de rachete antiaeriene din epoca sovietică: „Osa” (conform clasificării NATO - SA-8), sisteme S-300 (SA-10, SA-12) și sisteme portabile de apărare aeriană „Strela- 3" (SA- paisprezece).

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close