Antena 3 CNN International News Cel mai grav scenariu dacă rata de vaccinare nu se ameliorează. Avertismentul dr. Anthony Fauci

Cel mai grav scenariu dacă rata de vaccinare nu se ameliorează. Avertismentul dr. Anthony Fauci

Șeful Institutului american de Alergii și Boli Infecțioase, dr. Anthony Fauci, a lansat un apel dramatic către liderii politici din zonele unde rata de imunizare este scăzută, anunță CNN.

Cel mai grav scenariu dacă rata de vaccinare nu se ameliorează. Avertismentul dr. Anthony Fauci
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    26 Iul 2021   •   15:53

Apelul lui Fauci vine în contextul în care cazurile de COVID sunt în creștere în SUA iar proporția persoanelor în vârstă de cel puțin 12 ani, care au urmat schema completă de vaccinare este mai mică de 58% în SUA.

"Mi-aș dori să văd tot mai mulți dintre liderii din zonele cu nevaccinați cum ies și vorbesc pentru a-i încuraja pe oameni să se vaccineze", a spus el.

Potrivit lui Fauci, evoluția pandemică în SUA merge în direcția greșită, adică în sus.

Cu datele actuale, COVID-19 se va transforma într-o "pandemie a nevaccinaților" iar numărul deceselor ar putea ajunge la 4.000 pe zi, avertizează experții, conform CNN.

În 48 dintre statele americane numărul noilor cazuri de COVID a crescut cu cel puțin 10% iar în 34 de state creșterea a fost de peste 34%.

Cei 4.000 de morți pe zi ar putea să nu fie cel mai rău scenariu

"Nu sunt sigur că va fi cel mai defavorabil scenariu, dar nu va fi bine", anticipează dr. Fauci, confruntat cu modelul care anticipează 4.000 de decese zilnice.

Pe 23 iulie, SUA au consemnat 443 de decese atribuite COVID, cu o medie a ultimei săptămâni de 269 de morți/zi.

Epidemiologul Paul Holtom avertizează că în situația actuală, în care varianta delta devine prevalentă, paradigma s-a schimbat:

"Nu mai putem spune că bătrânii sunt cei care vor muri. Vedem în prezent cum se îmbolnăvesc grav cei tineri", arată el.

În Europa, noi reguli creează o falie între cei vaccinați și cei care ezită sau refuză vaccinul

Parlamentul din Franța a adoptat, luni, legea care impune prezentarea "permisului de sănătate" la intrarea în restaurante, baruri sau la îmbarcarea în trenuri și avioane pentru călătorii pe distanțe lungi, notează CNN.

Permisul atestă că titularul s-a vaccinat sau a înregistrat un rezultat negativ la testul PCR.

"Vom extinde utilizarea permisului cât mai mult cu putință, pentru a-i determina pe cât mai mulți să se vaccineze", spunea recent președintele Emmanuel Macron despre noua legislație.

El a mai spus că vaccinarea devine obligatorie din 15 septembrie pentru lucrătorii din domeniul sănătății și a indicat că ar putea deveni general obligatorie dacă situația pandemică se înrăutățește.

Deciziile anunțate de președinte au scos zeci de mii de francezi în stradă la marșuri de protest.

Grecia, confruntată, și ea, cu numărul crescut de cazuri, a decis să interzică nevaccinaților accesul la interior în restaurante, baruri, cafenele și cinematografe și a impus vaccinarea obligatorie pentru cadrele medicale.

Italia, care a dispus în aprilie ca vaccinarea să fie obligatorie pentru lucrătorii din spitale și farmacii, a anunțat săptămâna trecută că impune restricții similare Greciei la accesul în interior pentru rezidenții care nu fac dovada că s-au imunizat la coronavirus.

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close