Antena 3 CNN International News Guvernul SUA acuză oficial Rusia de crime de război în Ucraina

Guvernul SUA acuză oficial Rusia de crime de război în Ucraina

Guvernul SUA acuză oficial armata rusă că a comis crime de război în Ucraina.

Guvernul SUA acuză oficial Rusia de crime de război în Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Adrian Iclozan    |    23 Mar 2022   •   20:22

O declarație în acest sens a fost făcută, miercuri, de secretarul de stat Antony Blinken (foto).

Poziția oficială a guvernului american vine după ce președintele Joe Biden a spus despre liderul rus Vladimir Putin că este "criminal de război" iar secretarul de stat Blinken și de stat adjunct Wendy Sherman au spus că, în opinia lor, militarii ruși au comis crime de război.

"Astăzi, vă pot anunța că, pe baza informațiilor disponibile în prezent, guvernul SUA estimează că membrii forțelor Rusiei au comis crime de război în Ucraina.

Evaluarea noastră se bazează pe o analiză atentă a informațiilor disponibile din surse publice și ale serviciilor de informații", a precizat Antony Blinken.

"O instanță de judecată cu jurisdicția corespunzătoare este în final răspunzătoare pentru determinarea vinovăției penale în cazurile specifice", a continuat el. 

"Guvernul SUA va continua să urmărească rapoartele despre crime de război și va împărtăși informațiile colectate aliaților, partenerilor și instituțiilor și organizațiilor internaționale, după caz.

Ne angajăm să urmărim responsabilitatea utilizând fiecare instrument disponibil, inclusiv urmărirea penală", a încheiat secretarul de stat american.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close