Antena 3 CNN International News Arcul lui Darwin, din insulele Galapagos, s-a prăbușit în mare

Arcul lui Darwin, din insulele Galapagos, s-a prăbușit în mare

Popularul Arc al lui Darwin, o formaţiune stâncoasă şi o atracţie turistică emblematică din Insulele Galapagos, situată în nordul arhipelagului ecuadorian, s-a prăbuşit luni în mare după un lung proces de eroziune naturală, a informat Ministerul Mediului din Ecuador.

Arcul lui Darwin, din insulele Galapagos, s-a prăbușit în mare
Sursa foto: Facebook
de Alexandra Ionescu    |    19 Mai 2021   •   16:21

„Luni s-a raportat prăbuşirea Arcului lui Darwin, un atractiv pod natural” situat în dreptul insulei Darwin, în partea de nord a arhipelagului Galapagos, „drept consecinţă a eroziunii naturale”, a informat Ministerul ecuadorian al Mediului într-un mesaj publicat pe Twitter.

Aşa-numitul Arc al lui Darwin este o formaţiune stâncoasă care a făcut parte la un moment din insula cu acelaşi nume şi la care nu se poate ajunge pe cale terestră, conform normelor de protecţie a biodiversităţii din arhipelag.

Situl este considerat unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a face scufundări şi pentru a admira marea diversitate de rechini şi de alte specii marine, notează acelaşi minister ecuadorian.

Potrivit imaginilor realizate de turişti, stânca orizontală, care se sprijinea pe celelalte două laterale, s-a prăbuşit în mare şi, astfel, din fostul arc din piatră au mai rămas în picioare doar cei doi piloni verticali.

Arhipelagul se află la aproape 1.000 de kilometri de Ecuador, și este compus din 234 de insule, iar patru dintre acestea găzduiesc populația de 30.000 de oameni.

Inclus în lista UNESCO, cunoscut pentru numeroasele specii de plante şi animale endemice, arhipelagul a inspirat teoria evoluţiei emisă de Darwin.

×
Subiecte în articol: darwin UNESCO arhipelag
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close