Antena 3 CNN International News Armata israeliană anunţă că a efectuat 50 de bombardamente în 40 de minute, în Fâșia Gaza

Armata israeliană anunţă că a efectuat 50 de bombardamente în 40 de minute, în Fâșia Gaza

Israelul a lansat tiruri de artilerie și atacuri aeriene asupra Fâșia Gaza în dimineața zilei de vineri, 14 mai, ca răspuns la un nou baraj de rachete trase din enclavă, dar a oprit desfășurarea unei operațiuni terestre.

Armata israeliană anunţă că a efectuat 50 de bombardamente în 40 de minute, în Fâșia Gaza
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    14 Mai 2021   •   12:48

Israelul îşi extinde ofensiva militară împotriva luptătorilor Hamas în Gaza, adăugând artileria și infanteria mecanizată.

Purtătorul de cuvânt al IDF a declarat că nu există momentan trupe israeliene în Gaza, şi că deşi se ia în calcul o incursiune la sol, luare unei decizii va dura câteva zile. 

Israelul îşi sfătuieşte populaţia din apropierea graniţei cu Gaza să rămână în adăposturi. 

În nord, rachetele trimise din Gaza continuă să lovească aleatoriu Tel Aviv-ul şi alte oraşe. Cel puţin 7 israelieni au fost ucişi. 

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat un bilanţ de 119 morţi şi 621 de răniţi în urma bombardamentelor israeliene.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că atacurile asupra Gaza sunt departe de a se sfârşi. 

Elliott Gotkine, reporter CNN: "O altă noapte de bombardamente masive în Fâşia Gaza. De data aceasta scopul este de a deteriora reţeaua de tunelurile subterane. Numărul morţilor din Israel a juns la 8, iar în Fâşia Gaza mai mult de 100. 

IDF spune că opţiunea unei incursiuni la sol este încă valabilă. Am crezut că aceasta a avut loc ieri, după ce armata israeliană a scris într-un scurt mesaj: “Aviaţia israeliană şi trupele terestre efectuează un atac în Gaza”. 

Două ore mai târziu, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a emis o “clarificare” pentru a spune “în prezent nu există trupe în Fâşia Gaza”, dar că aceasta opţiune este încă viabilă.

Unul sau două lucruri stau momentan în calea acestei decizii. Unul ar fi că momentan nu există suficientă putere militară acolo pentru a asigura o incusiune încununată de succes - conform analiştilor - şi mai există şi aspectul politic. 

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu nu va dori ca popularitatea să îi fie afectată de un număr mare de victime în rândul israelienilor, mai ales că se pare că urmează alegeri, aşa că este foarte precaut.

Între timp, violenţele dintre israelieni şi palestinieni pe tot cuprinsul ţării au devenit motiv de îngrijorare pentru lideri.

Preşedintele Reuven Rivlin, a cerut oprirea acestei nebunii".

 

×
Subiecte în articol: Israel palestina Gaza conflict razboi
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close