Antena 3 CNN International News Un nou avion ce produce mai puţine emisii poluante ar putea fi gata în 2030

Un nou avion ce produce mai puţine emisii poluante ar putea fi gata în 2030

NASA și Boeing vor colabora pentru a construi un avion de pasageri, cu un design nou al aripilor, ce produce cu o treime mai puține emisii poluante față de aeronavele folosite în prezent.

Un nou avion ce produce mai puţine emisii poluante ar putea fi gata în 2030
Sursa foto: NASA.GOV
de Ştefan Petrică    |    19 Ian 2023   •   14:36

NASA și Boeing vor lucra împreună la proiectul Sustainable Flight Demonstrator pentru a construi, testa și pilota o aeronavă cu un singur culoar care reduce emisiile, potrivit NASA.

"Obiectivul nostru este ca parteneriatul NASA cu Boeing de a produce și testa un demonstrator la scară largă să ajute la dezvoltarea unor viitoare avioane comerciale care sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu beneficii pentru mediu, industria aviației comerciale și pasagerii din întreaga lume. Dacă suntem cu succes, putem vedea aceste tehnologii în avioanele pe care publicul le ia pe cer în anii 2030", a spus administratorul NASA Bill, Nelson, conform CNN.

Primul zbor de testare al acestei aeronave experimentale este programat să aibă loc în 2028.

Designul la care lucrează NASA și Boeing ar putea reduce consumul de combustibil și emisiile cu până la 30% în comparație cu cele mai eficiente aeronave de astăzi, potrivit agenției.

Citeşte şi: Peste 50 de zboruri întârziate pe Aeroportul Henri Coandă. Oamenii au așteptat zeci de minute

Noul concept numit Transonic Truss-Braced Wing se bazează pe aripi alungite și subțiri, iar forma lor crează mai puţină rezistenţă, ceea ce înseamnă că arde mai puţin combustibil.

×
Subiecte în articol: avion de pasageri NASA Boeing
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close