Antena 3 CNN International News Biden va vorbi vineri cu președintele chinez Xi Jinping despre situația din Ucraina

Biden va vorbi vineri cu președintele chinez Xi Jinping despre situația din Ucraina

Președintele Joe Biden va vorbi vineri cu președintele chinez Xi Jinping, a anunțat joi Casa Albă.

Biden va vorbi vineri cu președintele chinez Xi Jinping despre situația din Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    17 Mar 2022   •   14:43

Anunțul secretarului de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, vine la câteva zile după ce administrația americană le-a spus aliaților că autoritățile din China au semnalat disponibilitatea de a oferi asistență militară Rusiei pentru a sprijini invadarea Ucrainei

Nu este încă clar dacă China intenționează să ofere Rusiei această asistență, au declarat oficiali americani pentru CNN la începutul acestei săptămâni.

„Acesta face parte din eforturile noastre continue de a menține linii deschise de comunicare între Statele Unite și RPC”, a spus Psaki, folosind abrevierea pentru Republica Populară Chineză.

„Cei doi lideri vor discuta despre gestionarea competiției dintre cele două țări, precum și despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și despre alte probleme de interes comun”.

Anunțul apelului vine după o întâlnire intensă, de șapte ore, la Roma, între consilierul pentru securitate națională al lui Biden, Jake Sullivan, și diplomatul chinez Yang Jiechi. În timpul întâlnirii, Sullivan l-a avertizat pe omologul său chinez cu privire la „implicații și consecințe potențiale” pentru China în cazul în care sprijinul pentru Rusia va fi imediat, a spus un oficial înalt al administrației.

Ultima conversație dintre Biden și Xi a avut loc în noiembrie, în timpul unui summit virtual de trei ore și jumătate. Summit-ul extrem de așteptat nu a produs progrese majore, iar oficialii au respins ideea că summit-ul a fost menit să ușureze ceea ce a devenit o relație din ce în ce mai tensionată.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina China SUA
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close