Antena 3 CNN International News Șeful Consiliului European a fost la Kiev: "Rusia trebuie pedepsită"

Șeful Consiliului European a fost la Kiev: "Rusia trebuie pedepsită"

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că "nu există cuvinte" pentru a descrie ce simte, după ce a vizitat zone afectate de război în Ucraina.

Șeful Consiliului European a fost la Kiev: "Rusia trebuie pedepsită"
de Adrian Iclozan    |    20 Apr 2022   •   21:11

Michel, care s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a fost la Borodianka, o localitate din apropiere de Kiev, unde au fost descoperite gropi comune cu civili uciși, în urma retragerii forțelor ruse din regiunea capitalei.

"Nu există cuvinte pentru a explica ceea ce simt. Nu ca președinte al Consiliului European, ci ca tată, ca ființă umană. Sunt atrocități. Sunt crime de război. (Rusia) trebuie pedepsită. Va fi pedepsită.

Ei (rușii) trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut, acolo și în multe alte orașe și localității din Ucraina", a spus Michel într-o conferință de presă la Kiev.

Michel a precizat că Uniunea Europeană susține o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei și va face tot posibilul pentru a sprijini Kievul.

FMI: Ucraina cere 5 miliarde de dolari pe lună pentru a rezista economic

El a adăugat că Uniunea Europeană lucrează îndeaproape cu organizații internaționale precum Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială, pentru a se asigura că Ucraina poate obține fondurile de care are nevoie pentru a onora cheltuielile sociale pe termen scurt, mediu și lung.

"Dar, de asemenea, acest lucru este foarte important pentru a începe cât mai curând posibil programul de reconstrucție a țării", a indicat președintele Consiliului European.

Ministerul de Finanțe al Ucrainei a estimat că va avea nevoie de 5 miliarde de dolari pe lună sub formă de asistență financiară, pentru a menține economia țării în funcțiune, a anunțat, miercuri, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva.

×
Subiecte în articol: Charles Michel Rusia Kiev
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close