Antena 3 CNN International News Zeci de milioane de americani, sub amenințarea unui "ciclon bombă" pe Coasta de Est. Mii de zboruri au fost anulate

Zeci de milioane de americani, sub amenințarea unui "ciclon bombă" pe Coasta de Est. Mii de zboruri au fost anulate

Coasta de est a Statelor Unite ale Americii află sub alertă de „ciclon-bombă”, transmite presa de peste Ocean, care menționează că mii de zboruri au fost deja anulate.

Zeci de milioane de americani, sub amenințarea unui "ciclon bombă" pe Coasta de Est. Mii de zboruri au fost anulate
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Ian 2022   •   10:57

Zeci de milioane de americani sunt amenințați de fenomenul meteo anunțat, care urmează să aducă ninsori abundente și vânt puternic.

Avertismentele de viscol lansate vineri au fost extinse pentru a acoperi 10 milioane de oameni din 10 state, regiunile de coastă vizate întinzându-se din New England până în Virgina.

Mii de zboruri au fost deja anulate: Delta Airlines a oprit cel puțin 750 de curse aeriene programate pentru sâmbătă, în timp ce aeroportul din Boston a anulat peste 2.000 de zboruri.

Boston, capitala statului Massachusetts, este unul dintre orașele care se așteaptă să fie cel mai grav afectate de furtună.

Aici, primărița orașului, Michelle Wu, a declarat starea de urgență.

Și guvernatorii statelor New York și New Jersey au declarat stare de urgență.

"Mergeți acasă în seara asta, stați acasă în weekend și evitați deplasările inutile", a îndemnat Kathy Hochul, guvernatoarea statului New York.

În metropola New York, meteorologii prognozează între 20 și 30 de centimetri de zăpadă, cu vânt extrem de puternic.

Autoritățile, inclusiv Casa Albă, avertizează asupra temperaturilor scăzute și a condițiilor periculoase, în special pe șosele.

Ce este "ciclonul bombă" care a panicat SUA

Fenomenul care a alertat autoritățile are la bază o așa-numită "furtună nord-estică" (nor'easter, n.r.) formată vineri în largul coastelor statelor Carolina de Nord și Carolina de Sud, și care a crescut în intensitate. "Nor'easter" este numită astfel pe seama direcției vânturilor care afectează Coasta de Est a SUA.

Ciclonul-bombă amenință zona cu zăpezi abundente și vânturi distrugătoare, care riscă să-i lase pe mulți americani fără curent electric, să inunde coastele și să perturbe călătoriile.

Între regiunile sub alertă se numără orașul Portland (statul Maine), orașele Boston și Cape Cod (Massachusetts), jumătatea estică a Long Island (New York), Atlantic City (New Jersey) și Ocean City (Maryland).

În aceste zone, viscolul va reduce vizibilitatea până la nivelul în care călătoriile devin imposibile, a anunțat Serviciul Național Meteorologic din SUA.

Cele mai puternice ninsori vor cădea, probabil, pe o porțiune care se întinde de pe coasta estică a statului Maryland până cea mai mare parte a statului Maine, unde este anticipat un nivel de 15 - 30 de centimetri al stratului de zăpadă.

În partea costieră din New England, unde a fost anunțat viscol, ninsoarea poate atinge 30 - 60 de centimetri, fiind posibil să se înregistreze local niveluri mai ridicate, în special în partea costieră din Massachusetts", a transmis, vineri, Centrul de Prognonze Meteorologice.

×
Subiecte în articol: ciclon bombă SUA Washington New York boston
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close