Antena 3 CNN International News Cum vrea Emmanuel Macron să-i scoată din Mariupol pe cei 150.000 de civili asediați de ruși

Cum vrea Emmanuel Macron să-i scoată din Mariupol pe cei 150.000 de civili asediați de ruși

Președintele francez Emmanuel Macron va discuta cu omologul rus Vladimir Putin despre termenii și condițiile unei "operațiuni umanitare excepționale" de evacuare a civililor din Mariupol.

Cum vrea Emmanuel Macron să-i scoată din Mariupol pe cei 150.000 de civili asediați de ruși
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Mar 2022   •   22:46

"Am avut discuții foarte concrete, astăzi, cu primarul din Mariupol și cu autoritățile ucrainene relevante", a declarat Macron la Bruxelles, după un summit al Uniunii Europene. 

"Vom negocia apoi cu partea rusă", a adăugat el.

Potrivit lui Macron, operațiunea se va desfășura în colaborare cu Turcia și Grecia.

În viitoarea convorbire cu Putin, președintele francez îi va cere acestuia să ridice asediul la Mariupol, astfel încât civilii care doresc acest lucru să poată pleca, iar ajutorul umanitar să poată ajunge la cei care au ales să rămână.

 "Vom lansa o operațiune umanitară cu Grecia și Turcia pentru evacuarea persoanelor care vor să plece din Mariupol. Vom organiza lucrurile în cele mai bune condiții posibile. Acest oraș de 400.000 de locuitori mai are acum doar 150.000 de locuitori, care trăiesc în condiții catastrofale", a spus Emmanuel Macron.

Foto: Tanc distrus la Mariupol. Este vizibilă turela detașată de platforma șenilată. 23 martie 2022

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Vladimir Putin Mariupol
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close