Antena 3 CNN International News Ministerul Apărării din Marea Britanie: Cea mai mare parte a forțelor ruse se află la 25 de kilometri de Kiev

Ministerul Apărării din Marea Britanie: Cea mai mare parte a forțelor ruse se află la 25 de kilometri de Kiev

Cea mai mare parte a forțelor terestre ruse se află în prezent la aproximativ 25 de kilometri de centrul capitalei Ucrainei, Kiev, a declarat sâmbătă Ministerul Apărării al Regatului Unit în cea mai recentă evaluare a serviciilor de informații.

Ministerul Apărării din Marea Britanie: Cea mai mare parte a forțelor ruse se află la 25 de kilometri de Kiev
Sursa foto: Twitter/ariana1pin
de Alexandra Ionescu    |    12 Mar 2022   •   10:19

„Luptele la nord-vest de Kiev continuă cu forțele terestre ruse aflate acum la aproximativ 25 de kilometri de centrul orașului”, a spus ministerul.

„Elementele marii coloane ruse de la nord de Kiev s-au dispersat. Acest lucru este probabil pentru a susține o încercare rusă de a încercui orașul. Ar putea fi, de asemenea, o încercare a Rusiei de a-și reduce vulnerabilitatea la contraatacuri ucrainene, care au avut un impact semnificativ asupra Forțele ruse”, a spus ministerul.

Echipele CNN din Kiev au raportat explozii la primele ore ale dimineții de sâmbătă, dar nu este clar dacă exploziile au fost lovituri rusești sau ucrainene.

Celelalte orașe cheie Harkov, Cernihiv, Sumy și Mariupol rămân încercuite de forțele ruse, a adăugat ministerul.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close