Antena 3 CNN International News Franța spulberă visul aderării rapide a Ucrainei la Uniunea Europeană

Franța spulberă visul aderării rapide a Ucrainei la Uniunea Europeană

Franța anunță că procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea dura ani până la finalizare.

Franța spulberă visul aderării rapide a Ucrainei la Uniunea Europeană
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    22 Iun 2022   •   14:35

Parisul își reiterează, astfel, poziția că Ucraina nu va beneficia de o "aderare accelerată" la blocul comunitar, în pofida sprijinului larg exprimat oficial de liderii țărilor membre pentru candidatura acestui stat.

Ucraina va trebui să respecte reguli stricte, la fel ca oricare alt candidat, a spus Clément Beaune, ministrul francez delegat pentru afaceri europene, înaintea summit-ului de la Bruxelles în care liderii politici vor discuta despre candidatura depusă de Kiev.

"Nu există nicio procedură accelerată, nu există un permis preferențial de acces", a spus Beaune (foto) într-un interviu pentru postul de radio francez Europe 1, semnalat de CNN.

"Ei (ucrainenii) trebuie, în primul rând, să încheie războiul, să reconstruiască țara, să îndeplinească toate cerințele democratice și economice. Acest lucru va cere timp. Dar dăm acest semnal de deschidere", a adăugat ministrul francez.

Von der Leyen a recomandă acordarea statutului de candidat Ucrainei, sub rezerva reformelor ulterioare

Liderii UE se reunesc joi și vineri pentru a decide dacă acordă sau nu statutul de candidat la Uniunea Europeană Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei.

Comisia Europeană a anunțat, săptămâna trecută, că susține candidatura Ucrainei.

Vorbind la Bruxelles, președintele Comisiei, Ursula von der Leyen,  a arătat că executivul Uniunii recomandă ca Ucraina să primească statutul de candidat.

"Acest lucru se întâmplă, desigur, în condițiile în care țara va efectua o serie de reforme ulterioare", a arătat Ursula von der Leyen.

×
Subiecte în articol: Ucraina Clement Beaune
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close