Antena 3 CNN International News O furtună puternică a făcut prăpăd în centrul SUA, declanșând cel puțin 19 tornade

O furtună puternică a făcut prăpăd în centrul SUA, declanșând cel puțin 19 tornade

Centrul Statelor Unite ale Americii a fost ”măturat” de o furtună puternică, care a declanșat cel puțin 19 tornade. Au fost înregistrate cel puțin două victime și pagube însemnate în cinci state.

O furtună puternică a făcut prăpăd în centrul SUA, declanșând cel puțin 19 tornade
Sursa foto: Twiiter/ Ellen Bacca
de Cerasela Stafie    |    11 Dec 2021   •   11:32

Cel puțin doi oameni au murit în Arkansas, din cauza intemperiilor. O persoană a fost ucisă și mai multe rănite în Monette, după ce o tornadă a lovit un azil de bătrâni, potrivit judecătorului din comitatul Craighead, Marvin Day.

La opt mile distanță, în Leachville, o altă persoană a fost ucisă de vremea rea, a declarat șeriful din comitatul Mississippi, Dale Cook, pentru CNN.

În Tennessee, mai multe structuri au fost avariate și un număr nespecificat de oameni au rămas blocați în orașul Samburg, potrivit șefului poliției din Union City, Karl Ullrich.

În Illinois, un depozit Amazon s-a prăbușit, în localitatea Edwardsville, care se află la 24 de mile est de St. Louis. ”Este devastator să vezi cantitatea de daune acolo și să știi că erau oameni înăuntru când s-a întâmplat asta”, a declarat sâmbătă dimineața șeful poliției din Edwardsville, Michael Fillback.

În Kentucky, poliția de stat a avertizat cu privire la posibilele decese după ”tornade severe” în mai multe regiuni. ”Deși nu au fost confirmate victime în acest moment, se așteaptă pierderi de vieți omenești”, au scris oamenii legii pe Twitter vineri seară.

Au fost raportate pagube semnificative și în Mayfield, un oraș de aproximativ 10.000 de locuitori, inclusiv daune la tribunalul din comitatul Graves și la închisoarea adiacentă.

Mai multe state americane au rămas fără curent electric. În total, peste 55 de milioane de oameni din întreaga țară erau expuși riscului de vreme severă vineri.

Până sâmbătă dimineața, cel puțin 157.000 de oameni au rămas fără electricitate în șase state, potrivit poweroutage.us.

 "Această furtună dinamică, extinsă, va afecta mai mult de jumătate din țară. Este o ciocnire clasică a maselor de aer", a spus meteorologul CNN Gene Norman.

×
Subiecte în articol: furtuna tornade
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close