Antena 3 CNN International News Hackerii pro-ruși au atacat site-urile unor aeroporturi americane

Hackerii pro-ruși au atacat site-urile unor aeroporturi americane

Hackerii ruşi au scos din funcțiune mai multe site-uri web ale unor aeroporturi americane.

Hackerii pro-ruși au atacat site-urile unor aeroporturi americane
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    10 Oct 2022   •   17:48

Mai mult de o duzină de site-uri web ale unor aeroporturi publice, inclusiv cele ale unora dintre cele mai mari din SUA, nu au putut fi accesate luni dimineață.

Mai mulți hackerii vorbitori de limbă rusă au revendicat responsabilitatea atacului.

Nu au fost raportate urmări asupra călătoriilor aeriene și se pare că problema a afectat doar persoanele care au cautat informații de călătorie.

Hackerii ruși au atacat site-urile unor aeroporturi americane

Printre cele 14 site-uri web se numără și cel al aeroportului internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta. De asemenea, portalul Aeroportului Internațional din Los Angeles a fost offline câteva ore, notează CNN. 

Grupul de hackeri cunoscut sub numele de Killnet și-a intensificat activitatea în ultima perioadă și vizează organizații din țările NATO. Hackerii susțin Kremlinul, dar legăturile lor cu Moscova sunt necunoscute.

Grupul a revendicat săptămâna trecută responsabilitatea pentru scoaterea din funcțiune a site-urilor unor instituții americane.

Killnet este învinuit pentru că a dezactivat un site web al Congresului SUA în iulie, dar și pentru atacuri cibernetice asupra unor organizații din Lituania, după ce țara a blocat în iunie transportul de bunuri către enclava rusă Kaliningrad.

Tipul de atac cibernetic folosit de Killnet este cunoscut sub numele de „refuz distribuit al serviciului" (DDoS), în care hackerii inundă serverele cu trafic web fals pentru a le bloca.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close