Antena 3 CNN International News Kievul anunță "operațiuni speciale" în Zaporojie și spune că rușii s-au retras din mai multe localități

Kievul anunță "operațiuni speciale" în Zaporojie și spune că rușii s-au retras din mai multe localități

Armata Ucrainei anunță că forțele sale speciale desfășoară operațiuni în spatele liniilor inamice în regiunea Zaporojie.

Kievul anunță "operațiuni speciale" în Zaporojie și spune că rușii s-au retras din mai multe localități
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Dec 2022   •   20:13

Conform celor transmise de Kiev, forțele speciale au identificat un sistem rusesc de război electronic în teritoriul ocupat.

"Luptătorii noștri au transmis coordonatele sistemului unor 'unități de artilerie prietene', care au distrus complexul inamic", se menționează într-un mesaj pe Telegram, citat vineri de CNN.

Kievul spune că sistemul de război electronic din orașul Pologîi a fost folosit de ocupanți atât pentru a perturba comunicațiile armatei ucrainene, cât și pentru "a suprima comunicațiile mobile ale localnicilor cu lumea exterioară".

Omul rușilor respinge informațiile privind retragerea trupelor Moscovei

Forțele speciale ucrainene mai susțin că au distrus și un complex de rachete S-300 care ar fi tras asupra unei maternități din orașul Vilniansk.

Joi, armata ucraineană a comunicat că unele trupe ruse se retrag de pe pozițiile pe care le-au menținut în regiunea Zaporoijie și că rușii ar pregăti evacuarea personalului administrativ de ocupație.

Statul Major al forțelor de apărare a menționat că unitățile ruse ar fi părăsit localitățile Mihailivka, Pologîi și Injenerne.

În replică, administratorul numit de Moscova în Zaporojie, Evgheni Balițki, a calificat informațiile despre retrageri ale trupelor ruse și evacuări ale administrațiilor de ocupație drept "fantezii ale mașinii de propagandă de la Kiev".

Regiunea Zaporojie este una dintre cele patru anexate de Rusia, prin decret, la finele lunii septembrie.

Foto: Sistem rusesc de război electronic  "Borisoglebsk-2" surprins într-o locație neprecizată din regiunea ucraineană Zaporojie, 11 noiembrie 2022

×
Subiecte în articol: Zaporojie Pologîi Evgheni Baliţki
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close