Antena 3 CNN International News India închide rezervațiile de tigri pentru turiști după apariția unui focar de COVID-19 la zoo

India închide rezervațiile de tigri pentru turiști după apariția unui focar de COVID-19 la zoo

Guvernul indian a ordonat închiderea temporară pentru turism a tuturor rezervațiilor de tigri, după depistarea unor focare de coronavirus la grădinile zoologice din țară.

India închide rezervațiile de tigri pentru turiști după apariția unui focar de COVID-19 la zoo
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    09 Iun 2021   •   21:08

Autoritatea Națională pentru Conservarea Tigrilor, un organism aflat în subordinea ministerului de mediu, a emis ordinul după moartea unei leoaice pozitive la Covid, cu câteva zile înainte.

Leoaica, un exemplar în vârstă de nouă ani care face parte dintr-o specie ameninţată, a murit la începutul lunii iunie în parcul zoologic Arignar Anna din Chennai, în statul vestic Tamil Nadu, potrivit presei locale. Este primul caz de animal mort din cauza coronavirusului în India.

”Acest ultim caz de infectare a unui animal de la grădina zoologică indică încă o dată posibilitatea de transmitere a bolii de la oamenii infectați la animalele sălbatice captive. O transmitere similară poate avea loc și la tigri”, se spune în ordinul de închidere, potrivit CNN.

Tigrii sunt o specie pe cale de dispariție și mai puțin de 4.000 de exemplare mai există în prezent, potrivit World Wildlife Fund (WWF).

O parte din ei trăiesc în rezervații din India.

Populația de tigri a mai crescut în ultimii ani, datorită eforturilor de conservare, inclusiv a pedepselor cu închisoarea introduse pentru uciderea animalelor.

Ultimul focar a fost descoperit la Parcul Zoologic Arignar Anna, cunoscut și sub numele de Grădina Zoologică Vandalur, în orașul Chennai din sud-estul țării, a precizat guvernul statului Tamil Nandu, într-un comunicat de presă.

O serie de lei asiatici – specie aflată și ea pe cale de dispariție, care mai numără doar câteva sute de exemplare – au prezentat simptome de Covid. 

Un număr de 28 de elefanţi au fost testaţi pentru depistarea COVID-19 într-o rezervaţie forestieră din sudul Indiei

 Analizele probelor prelevate marţi de la 28 de elefanţi, dintre care două exemplare femele, urmează să fie realizate de Institutul indian pentru cercetare veterinară din statul Uttar Pradesh

Oficialii grădinii zoologice și o echipă de veterinari au pus imediat în carantină toți leii și au început să-i trateze cu antibiotice. De asemenea, au prelevat probe de la lei, tigri și alte mamifere mari pentru a le trimite la testare, sperând că secvențierea genetică le va spune cu ce tulpină s-au infectat animalele.

Autoritățile au cerut ca toți angajații grădinii zoologice să fie vaccinați, ”pentru a oferi cel mai bun tratament leilor infectați”.

În luna martie, se înregistraseră opt cazuri pozitive în tândul leilor de la o grădină zoologică din Hyderabad. De asemenea, au fost raportate cazuri și la grădinile zoologice din Jaipur și Etawah. Ca măsuri de precauție, statul Tamil Nandu și-a închis grădinile zoologice pentru vizitatori pe 20 aprilie.

 

 

Felinele precum leii și tigrii sunt deosebit de vulnerabile la boli severe, spun autoritățile. În schimb, animalele precum nurcile și dihorii pot fi mai rezistente.

Riscuri mari sunt pentru speciile pe cale de dispariție, cum ar fi Neela, leoaica asiatică. Leii asiatici au cutreierat odată habitate din Africa până în grecia, dar acum se găsesc doar în India.

Există doar 523 de exemplare cunoscute și se confruntă și cu alte amenințări, cum ar fi braconajul sau fragmentarea habitatelor.

×
Subiecte în articol: india COVID-19 coronavirus epidemie tigri
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close