Antena 3 CNN International News Kamala Harris spune că ”SUA și Polonia sunt unite”, în ciuda episodului legat de avioanele de luptă

Kamala Harris spune că ”SUA și Polonia sunt unite”, în ciuda episodului legat de avioanele de luptă

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a încercat să consolideze legăturile de cooperare dintre Statele Unite și Polonia, după o aparentă distanțare între cele două țări, cauzată de problema furnizării avioanelor de luptă Ucrainei.

Kamala Harris spune că ”SUA și Polonia sunt unite”, în ciuda episodului legat de avioanele de luptă
Sursa foto: Twitter/ CNN
de Cerasela Stafie    |    10 Mar 2022   •   15:11

"Vreau să fiu foarte clară. Statele Unite și Polonia sunt unite în ceea ce am făcut și sunt pregătite să ajute Ucraina și poporul Ucrainei - punct", a declarat Harris alături de președintele polonez Andrzej Duda în timpul unei conferințe de presă comună.

Totuși, Harris a omis să menționeze direct episodul care a avut loc la începutul acestei săptămâni, când Polonia a spus că își va preda avioanele Statelor Unite în loc să le dea direct Ucrainei.

"Ceea ce este în joc, chiar în acest moment, sunt câteva dintre principiile directoare din jurul alianței NATO. Și în special, problema importanței apărării suveranității și integrității teritoriale și în acest caz al Ucrainei", a spus Harris într-o conferință de presă. .

"Statele Unite sunt pregătite să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO. Statele Unite iau în serios că un atac împotriva unuia este un atac împotriva tuturor", a spus Harris.

Vicepreședintele SUA a spus că prezența ei la Varșovia este un semnal al angajamentului american față de alianța militară. ”Sunt aici în Polonia ca o expresie a relației de durată și importante, care, din nou, a fost de multă vreme, dar în special în problema Ucrainei este unificată și este clară: vom face totul împreună în parteneriat, în solidaritate, pentru a sprijini ceea ce este necesar chiar în acest moment în ceea ce privește nevoile umanitare și de securitate ale Ucrainei și ale poporului ucrainean”, a spus ea, adăugând că SUA îndeplinesc cererile de a furniza Poloniei rachete Patriot.

”Ceea ce ne obligă este indignarea morală pe care o simt toate națiunile civilizate când ne uităm la ceea ce se întâmplă: bărbați, femei, copii, bunici, bunici nevinovați, care fug de orice”, a spus ea. Harris a spus că ”atrocități de proporții inimaginabile” au loc în Ucraina și a reamintit sprijinul militar pe care Statele Unite îl oferă deja Kievului, inclusiv prin rachete antitanc, în lipsa avioanelor de luptă.

”Facem livrări în fiecare zi, în funcție de ce putem face”, a spus Harris.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close