Antena 3 CNN International News Marea Britanie intenționează să crească ajutorul letal defensiv pentru Ucraina

Marea Britanie intenționează să crească ajutorul letal defensiv pentru Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson i-a spus miercuri președintelui ucrainean Volodimir Zelenski „intenția” sa de a folosi reuniunile G7 și NATO de joi pentru a crește „substanțial” ajutorul letal defensiv pentru Ucraina.

Marea Britanie intenționează să crească ajutorul letal defensiv pentru Ucraina
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    23 Mar 2022   •   19:32

„Prim-ministrul și-a exprimat intenția de a folosi reuniunile G7 și NATO de mâine pentru a crește presiunea asupra regimului lui Vladimir Putin și pentru a lucra cu partenerii pentru a crește substanțial ajutorul letal defensiv pentru Ucraina.

Liderii ar căuta să răspundă cererilor Ucrainei și să se asigure că președintele Zelenski se află în cea mai puternică poziție posibilă în negocierile de pace în curs”, a spus purtătorul de cuvânt în urma apelului dintre cei doi lideri.

În timpul apelului, Johnson și-a reiterat „admirația sa pentru curajul forțelor armate ucrainene și succesul acestora în a respinge atacul Rusiei”.

„[Zelenski] a spus că bombardarea zonelor civile, inclusiv asediul asupra Mariupolului, este de neconceput și necesită un răspuns din partea comunității internaționale”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Marea Britanie
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close