Antena 3 CNN International News Marea Britanie trimite Ucrainei mai multe arme antitanc pentru a se apăra de trupele ruse

Marea Britanie trimite Ucrainei mai multe arme antitanc pentru a se apăra de trupele ruse

Marea Britanie își mărește furnizarea de sisteme de arme către Ucraina, ca „răspuns la alte acte de agresiune ale Rusiei”, a declarat miercuri ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Marea Britanie trimite Ucrainei mai multe arme antitanc pentru a se apăra de trupele ruse
Sursa foto: Twitter/jenssen_jonas
de Alexandra Ionescu    |    09 Mar 2022   •   16:44

Marea Britanie a furnizat 3.615 de arme antitanc Ucrainei și, de asemenea, va furniza în scurt timp un mic lot de rachete antitanc Javelin.

Wallace a spus că „furnizarea inițială urma să fie de 2.000 de arme antitanc New Light, arme de calibru mic și muniție”, dar aceasta a fost crescută și Marea Britanie va continua să livreze mai multe.

„Vom începe în curând livrarea unui lot mic de rachete antitanc Javelin”, a spus el, adăugând că toate armele sunt considerate „sisteme defensive” și sunt „calibrate pentru a nu escalada la un nivel strategic”.

Marea Britanie are în vedere, de asemenea, să furnizeze Ucrainei rachete antiaeriene de mare viteză Starstreak „ca răspuns la cererea lor. Ministerul Apărării consideră că acest sistem „va rămâne în definiția armelor defensive, dar va permite forței acreditate să-și apere mai bine cerul”.

Potrivit serviciilor secrete din Marea Britanie, Rusia a avut succes doar în unul dintre obiectivele sale inițiale în Ucraina și nu a reușit să elimine apărarea antiaeriană ucraineană, a spus Wallace.

„Forțele armate ucrainene au demonstrat o apărare puternică în timp ce mobilizează întreaga populație. Presupunerea arogantă a președintelui Putin că va fi binevenit ca Eliberator s-a prăbușit pe bună dreptate, la fel ca și moralul trupelor sale.”

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Marea Britanie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close