Antena 3 CNN International News Ministrul de externe al Turciei spune că Putin nu este împotriva discuțiilor directe cu președintele ucrainean

Ministrul de externe al Turciei spune că Putin nu este împotriva discuțiilor directe cu președintele ucrainean

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu este împotriva discuțiilor directe cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski.

Ministrul de externe al Turciei spune că Putin nu este împotriva discuțiilor directe cu președintele ucrainean
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    10 Mar 2022   •   22:11

Cavusoglu i-a spus aceleași lucruri președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în timp ce vorbea la o conferință de presă de joi la Antalya, după întâlnirea trilaterală a miniștrilor de externe ai Ucrainei, Rusiei și Turciei.

„S-a spus că Zelenski este pregătit pentru acest tip de întâlnire, iar Putin nu este împotrivă în principiu. Putin i-a menționat această idee și președintelui Erdogan”, a spus Cavusoglu la conferința de presă.

Cavusoglu a mai spus că întâlnirea față în față dintre ministrul de externe al Ucrainei Dmytro Kuleba și omologul său rus Serghei Lavrov – facilitată și desfășurată în Turcia joi mai devreme și care nu a dus la nicio descoperire – a fost cel puțin un început.

„Nimeni nu ar trebui să se aștepte la miracole cu o singură întâlnire, dar o întâlnire la nivel ministerial este un început important”, a spus ministrul de externe turc.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close