Antena 3 CNN International News Ministrul francez de externe avertizează că situația s-ar putea deteriora și mai mult în Ucraina: ”Răzoiul intră în etapa de asediu”

Ministrul francez de externe avertizează că situația s-ar putea deteriora și mai mult în Ucraina: ”Răzoiul intră în etapa de asediu”

Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a avertizat că situația din Ucraina s-ar putea deteriora și mai mult în urma bombardamentelor necruțătoare din partea Rusiei.

Ministrul francez de externe avertizează că situația s-ar putea deteriora și mai mult în Ucraina: ”Răzoiul intră în etapa de asediu”
Sursa foto: Hepta/ Sputnik
de Alexandra Ionescu    |    03 Mar 2022   •   11:34

„Într-adevăr, este posibil ca ceea ce este mai rău abia acum să urmeze”, a spus Le Drian într-un interviu TV pentru France 2, adăugând că conflictul a intrat într-o „etapă a asediului”.

Din cauza rezistenței acerbe din partea armatei și a poporului ucrainean, speranța Rusiei de a pune capăt rapid războiului dispare treptat, a spus el.

Acumularea continuă de forțe în jurul orașelor ucrainene importante, precum Harkiv și capitala Kiev, ar putea însemna că războiul intră într-o etapă de asediu, potrivit Le Drian.

„Știți că rușii sunt obișnuiți să ducă războaie într-o logică de asediu, amintiți-vă de Alep și amintiți-vă de Grozny”, a spus el.

Președintele rus Vladimir Putin devine din ce în ce mai izolat, a adăugat Le Drian, invocând votul Adunării Generale a ONU pentru a condamna invadarea Ucrainei de către Rusia de miercuri, unde doar patru țări au votat în sprijinul Rusiei.

„Oamenii nu-l mai ascultă pentru că oamenii nu mai au încredere în el, deoarece el a renunțat succesiv la angajamentele Rusiei, la semnătura Rusiei și, de asemenea, la propriile sale angajamente”, a spus Le Drian.

Cu toate acestea, este încă important să menținem dialogul cu Moscova, deoarece Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu vorbesc direct, a spus Le Drian, adăugând că Franța trebuie să joace rolul de mediator.

El a reiterat, de asemenea, necesitatea impunerii unei încetări a focului ca precondiție pentru negocierile de pace dintre Moscova și Kiev, explicând că Uniunea Europeană și-a impus pachetul de sancțiuni în speranța de a ajunge la această încetare a focului.

Nu putem avea dialoguri fără încetarea focului”, a spus Le Drian. „Nu negociezi cu pistolul la cap.”

Ministerul francez de Externe a lansat joi o declarație prin care îi sfătuiește pe cetățenii francezi să părăsească Rusia.

„Se recomandă insistent ca cetățenilor francezi, a căror prezență și a familiilor lor nu este esențială în Rusia, să ia măsuri pentru a părăsi țara prin conexiunile încă existente”, se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close