Antena 3 CNN International News NASA, misiune inedită! Un robot va fi trimis să exploreze asteroidul care valorează de 70.000 de ori cât întreaga economie globală

NASA, misiune inedită! Un robot va fi trimis să exploreze asteroidul care valorează de 70.000 de ori cât întreaga economie globală

Robotul NASA va fi lansat, anul acesta, în spațiu și va explora un asteroid uriaș, care valorează de 70.000 de ori cât întreaga economie globală.

NASA, misiune inedită! Un robot va fi trimis să exploreze asteroidul care valorează de 70.000 de ori cât întreaga economie globală
Sursa foto: Captură video NASA | Youtube
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2023   •   22:52

Asteroidul 16 Psyche, care va fi explorat cu ajutorul robotului trimis de NASA, are un diametru de 225 de kilometri și este compus din fier și nichel.

Compoziția metalică îl face să fie diferit de ceilalți asteroizi, iar cercetătorii cred că ar putea fi nucleul unei planete moarte.

Asteroidul 16 Psyche a fost denumit astfel după numele zeiței sufletului din mitologia greacă, iar misiunea ar fi trebuit să înceapă încă de la finalul anului trecut.

Din cauza unor "probleme de dezvoltare", NASA a amânat misiunea, urmând ca robotul să fie lansat în octombrie 2023.

Asteroidul are forma unui cartof, dar dimensiunile sale sunt uriașe, anume cât statul american Massachusetts sau cât patru județe mai mari ale României.

Citește și: NASA va testa rachete nucleare care ar putea duce astronauți pe Marte în timp record

Metalul din care este compus asteroidul valorează 10 cvintilioane de dolari

Valoarea asteroidului este de 70.000 de ori mai mare decât întreaga economie globală: 110 trilioane de dolari. 

Cu toate acestea, datele referitoare la compoziția asteroidului sunt incerte, existând posibilitatea să nu fie cea mai valoroasă rocă spațială.

Pe de altă parte, se știe că centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter are minerale ce ar aduce o avere de 100 de miliarde de dolari pentru fiecare om de pe Pământ, arată Robb Report, citat de libertatea.ro.

Robotul NASA va fi lansat în octombrie 2023, iar 16 Psyche va fi primul corp astronomic metalic cercetat de oameni.

Dacă totul va merge conform planului, robotul va ajunge la asteroid în august 2029.

×
Subiecte în articol: spatiu robot asteroid nasa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close