Antena 3 CNN International News Cel mai bogat om de afaceri din Rusia îi cere lui Putin: ”Nu ne duce înapoi în 1917”

Cel mai bogat om de afaceri din Rusia îi cere lui Putin: ”Nu ne duce înapoi în 1917”

Cel mai bogat om de afaceri din Rusia a avertizat Kremlinul împotriva confiscării activelor companiilor care au fugit în urma invaziei Ucrainei, spunând că un astfel de pas ar da țara înapoi cu mai bine de 100 de ani.

Cel mai bogat om de afaceri din Rusia îi cere lui Putin: ”Nu ne duce înapoi în 1917”
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    12 Mar 2022   •   11:33

Vladimir Potanin, președintele gigantului metalurgic Norilsk Nickel (NILSY) și cel mai mare acționar al acestuia, a declarat că Rusia riscă să revină la zilele tumultoase ale revoluției din 1917 dacă închide ușa companiilor și investitorilor occidentali. El a cerut guvernului rus să procedeze cu extremă prudență în ceea ce privește confiscarea bunurilor.

”În primul rând, ne-ar duce cu o sută de ani înapoi, până în 1917, iar consecințele unui astfel de pas – neîncrederea globală în Rusia din partea investitorilor – le-am experimenta timp de multe decenii”, a spus el într-un mesaj postat pe Telegram.

„În al doilea rând, decizia multor companii de a suspenda operațiunile în Rusia este, aș spune, oarecum emoțională prin natură și ar fi putut fi luată ca urmare a presiunii fără precedent asupra acestora din partea opiniei publice din străinătate. Deci, cel mai probabil, vor reveni.

Și personal, aș păstra o astfel de oportunitate pentru ei”, a adăugat el.

Potanin este cel mai bogat miliardar al Rusiei și are încă o valoare de aproximativ 22,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, în ciuda faptului că a pierdut aproximativ un sfert din avere în acest an, când acțiunile la Norilsk Nickel s-au prăbușit.

Acțiunile companiei au pierdut peste 90% la tranzacționarea la Londra înainte de a fi suspendate luna aceasta, în ciuda creșterii prețurilor la mărfurile sale.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close