Antena 3 CNN International News Primarul Kievului spune că ”inamicul se află la periferia” capitalei ucrainene: ”Vom lupta și nu vom renunța la Kiev”

Primarul Kievului spune că ”inamicul se află la periferia” capitalei ucrainene: ”Vom lupta și nu vom renunța la Kiev”

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a avertizat marți într-un mesaj video că „inamicul se află la periferia capitalei”, adăugând că armata ucraineană „se pregătește să apere Kievul”.

Primarul Kievului spune că ”inamicul se află la periferia” capitalei ucrainene: ”Vom lupta și nu vom renunța la Kiev”
Sursa foto: Maxar Technologies
de Alexandra Ionescu    |    01 Mar 2022   •   15:30

„Forțele noastre armate, Forțele de Apărare Teritorială, luptă eroic pentru pământul nostru”, a spus Klitschko.

„Au fost construite fortificații și puncte de control la intrările în oraș. Rog pe toată lumea să-și păstreze calmul. Nu ieșiți afară inutil și rămâneți în adăposturi în caz de alarmă”, a adăugat el.

Un masiv convoi militar rusesc  – format din vehicule blindate, tancuri, artilerie remorcată și alte vehicule logistice – a ajuns la periferia capitalei Ucrainei, Kiev, potrivit imaginilor din satelit de la Maxar Technologies.

Duminică, acest convoi se afla la aproximativ 64 de kilometri nord-vest de capitala Ucrainei, potrivit analizei imaginilor .

Maxar a indicat că aproximativ 27 de kilometri de drum sunt acoperiți de coloana militară, care este formată din vehicule blindate, tancuri, artilerie tractată și alte vehicule logistice.

Convoiul a fost localizat de Maxar pe autostradă, în apropierea bazei aeriene Antonov, în jurul orei locale 11 (aceeași oră în România).

Într-un mesaj video anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că apărarea Kievului este „prioritatea cheie” a guvernului.

„Kievul este special. Dacă protejăm Kievul, vom proteja statul. Aceasta este inima țării noastre și trebuie să continue să bată”, a spus Zelenski.

Klitschko a spus și el că forțele ruse vor „să ia inima țării noastre”.

„Vom lupta și nu vom renunța la Kiev”, a afirmat el.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close