Antena 3 CNN International News Răspunsul Moscovei la noul pachet militar de 2,5 miliarde de dolari din SUA pentru Ucraina

Răspunsul Moscovei la noul pachet militar de 2,5 miliarde de dolari din SUA pentru Ucraina

Obiectivele Rusiei în Ucraina nu vor fi "cu nimic" schimbate de cel mai recent pachet de asistență militară anunțat de Washington pentru Kiev.

Răspunsul Moscovei la noul pachet militar de 2,5 miliarde de dolari din SUA pentru Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Ian 2023   •   14:11

În schimb, vor fi probleme pentru Ucraina, a estimat, vineri, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, citat de CNN.

"Consecințele vor fi cu semnul minus. Am spus în repetate rânduri că astfel de livrări nu vor schimba fundamental nimic, ci doar vor adăuga probleme Ucrainei", a declarat Peskov vineri, în timpul dialogului său zilnic prin telefon cu jurnaliștii.

Comentariile sale vin în timp ce reprezentanții statelor aliate s-au reunit la Ramstein, în Germania, pentru discuții privind ajutorul militar în Ucraina.

La evenimentul de la Ramstein a intervenit prin legătură video și președintele ucrainean, care și-a reiterat solicitările privind trimiterea de artilerie grea, rachete antiaeriene și tancuri pentru forțele sale armate.

Citește și: Zelenski în fața ezitării aliaților: "Dați-ne tancuri! Nu avem timp!" 

Kremlin: "Nicio speranță de îmbunătățire a relațiilor cu SUA în viitorul apropiat"

"Toate aceste tancuri au nevoie atât de întreținere, cât și de reparații (...), așa că acest lucru se va adăuga la problemele Ucrainei, dar nu va schimba nimic în ceea ce privește progresul părții ruse în atingerea obiectivelor sale", a apreciat Dmitri Peskov.

Cu o zi înainte, Pentagonul a anunțat un pachet de securitate în valoare de 2,5 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Acest pachet include, în premieră, vehicule blindate Stryker și mai multe vehicule de luptă Bradley, care ar putea fi folosite împotriva oricărei potențiale ofensive rusești în Ucraina în primăvara acestui an.

Dmitri Peskov a spus, vineri, că Rusia "va monitoriza îndeaproape" situația legată de ceea ce el a numit tentativele SUA de a convinge țările din America Latină să transfere arme în Ucraina.

Peskov a mai spus că Moscova nu are nicio speranță de a vedea îmbunătățite legăturile cu Washingtonul în viitorul apropiat, estimând că relațiile bilaterale "se află în prezent, probabil, la cel mai scăzut punct din istorie".

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov SUA Ucraina tancuri
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close