Antena 3 CNN International News Două regiuni rusești susțin că granițele lor cu Ucraina au fost bombardate

Două regiuni rusești susțin că granițele lor cu Ucraina au fost bombardate

Două regiuni din Rusia care se învecinează cu Ucraina - Kursk și Briansk - au declarat că teritoriul lor a fost bombardat.

Două regiuni rusești susțin că granițele lor cu Ucraina au fost bombardate
Sursa foto: Twitter/visegrad24
de Alexandra Ionescu    |    29 Apr 2022   •   16:39

”Dimineața la granița [orașului] Rilsk a fost agitată. În jurul orei 8:00, s-a tras la punctul de control din satul Krupets”, a declarat guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, într-o postare pe Telegram vineri dimineață, ora locală.

Potrivit lui Starovoit, ”punctele de tragere au fost înăbușite de răspunsul armat al grănicerilor [ruși] și al armatei”. Nu au existat victime sau distrugeri, a adăugat el.

Șeful regiunii Briansk, Alexander Bogomaz, a declarat că departamentul de frontieră al Serviciului Federal de Securitate (FSB) a raportat bombardamente în satul Belaia Berezka, presupuse efectuate de pe teritoriul ucrainean.

„La 29 aprilie, o filială a departamentului de frontieră al FSB al Rusiei din regiunea Briansk din satul Belaia Berezka, districtul Trubcevski, a fost supusă unui foc de mortar de pe teritoriul Ucrainei”, a spus Bogomaz într-o postare pe Telegram pe canalul său oficial vineri.

El a spus că nu au fost victime.

Rețelele de apă și electricitate au fost avariate în urma bombardamentelor din regiunea Briansk, a adăugat Bogomaz.
 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close