Antena 3 CNN International News Rusia continuă să transporte cereale furate din Ucraina în Siria | Noi imagini din satelit cu o navă rusească

Rusia continuă să transporte cereale furate din Ucraina în Siria | Noi imagini din satelit cu o navă rusească

Noi imagini din satelit arată că o navă rusească plină de cereale presupus a fi furate din fermele ucrainene a ajuns în portul sirian Latakia, pentru a doua oară în ultimele patru săptămâni, relatează CNN.

Rusia continuă să transporte cereale furate din Ucraina în Siria | Noi imagini din satelit cu o navă rusească
Sursa foto: Maxar Technologies | CNN
de Alin Tarnovschi    |    29 Mai 2022   •   20:31

Noile imagini, furnizate de Maxar Technologies, arată Matros Pozynich la Latakia, pe 27 mai.

Aceasta este una dintre cele trei nave care au încărcat cereale în portul Sevastopol din Crimeea de la invazia rusă în Ucraina. A fost văzută ultima dată în Sevastopol la 19 mai și a fost urmărită ulterior în timp ce traversa strâmtoarea Bosfor și spre sud de-a lungul coastei turcești.

Se estimează că nava poate transporta aproximativ 30.000 de tone de cereale.

Nava soră a lui Matros Pozynich a încărcat, de asemenea, cereale la Sevastopol în ultimele două săptămâni, notează Mediafax.

CNN a raportat anterior că au fost văzute convoaie de camioane care transportau cereale de la ferme și silozuri din sudul Ucrainei în Crimeea. Autoritățile ucrainene au estimat, la începutul acestei luni, că forțele rusești din zonele ocupate au confiscat peste 400.000 de tone de cereale.

Furturile de cereale amenință recolta din acest an în Ucraina, care este una dintre cele mai importante țări producătoare de cereale din lume.

Pentru Rusia, cerealele sunt o marfă atractivă. Prețul grâului este de aproximativ 400 de dolari pe tonă pe piețele mondiale și a crescut brusc în acest an.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close