Antena 3 CNN International News Ce i-a spus ministrul rus de externe lui Vladimir Putin despre negocierile cu Occidentul. Cei doi, separați de o masă lungă 

Ce i-a spus ministrul rus de externe lui Vladimir Putin despre negocierile cu Occidentul. Cei doi, separați de o masă lungă 

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, i-a spus, luni, președintelui Vladimir Putin, că vede "o șansă" pentru dialogul diplomatic cu Occidentul asupra preocupărilor de securitate ale Moscovei, transmite CNN.

Ce i-a spus ministrul rus de externe lui Vladimir Putin despre negocierile cu Occidentul. Cei doi, separați de o masă lungă 
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    14 Feb 2022   •   16:18

Lavrov a recomandat continuarea discuțiilor cu statele occidentale.

Momentul a fost difuzat de televiziunea rusă de stat și îi înfățișează pe Putin și Lavrov așezați la o masă lungă, la o distanță considerabilă unul de celălalt.

Scena a fost intens comentată și comparată pe rețelele sociale cu dialogul de săptămâna trecută dintre președintele rus și cel francez, Putin și Macron fiind plasați, atunci, în capetele unei mese albe și lungi.

Kremlinul a justificat ulterior cadrul de dialog dintre cei doi președinți dezvăluind că liderul francez a refuzat să facă un test COVID rusesc.

"După părerea dumneavoastră, Serghei Victorovici (Lavrov), există șansa de a ajunge la un acord cu partenerii noștri asupra unor probleme esențiale care ne preocupă, sau este doar o tentativă de a ne atrage într-un proces nesfârșit de negociere, care nu are nicio finalitate logică", întreabă Putin.

Lavrov a răspuns că oficialii ruși au avertizat împotriva caracterului "inadmisibil" al discuțiilor nesfârșite pe tema "problemelor care trebuie rezolvate astăzi". El a adăugat însă că "există întotdeauna o șansă" pentru ca demersurile diplomatice să continue.

Ministrul rus a enumerat recentele discuții bilaterale cu SUA și Franța și a menționat alte state care au programate dialoguri diplomatice cu Moscova, între care Germania, Italia și Polonia. 

"În contextul pregătirii noastre de a asculta contra-propuneri, mi se pare că posibilitățile (părții ruse) sunt departe de a fi epuizate. Desigur (discuțiile) nu trebuie să continue la nesfârșit, dar în această etapă sugerez ca ele să continue și să se intensifice", a spus Serghei Lavrov.

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close