Antena 3 CNN International News A reapărut Șoigu, ministrul rus al Apărării! Dispărut din viața publică de două săptămâni, el a fost citat într-un material amplu al agenției TASS

A reapărut Șoigu, ministrul rus al Apărării! Dispărut din viața publică de două săptămâni, el a fost citat într-un material amplu al agenției TASS

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avut o întâlnire oficială sâmbătă, potrivit presei de la Moscova controlate de stat.

A reapărut Șoigu, ministrul rus al Apărării! Dispărut din viața publică de două săptămâni, el a fost citat într-un material amplu al agenției TASS
Sursa foto: en.kremlin.ru
de Adrian Iclozan    |    26 Mar 2022   •   12:24

Informația vine pe fondul speculațiilor cu privire la locul și starea la de sănătate ale ministrului, care nu a mai fost semnalat în public din data de 11 martie.

Agenția TASS, citată de CNN, a relatat că Șoigu a participat la o discuție cu Ministerul de Finanțe al țării pe tema furnizării de arme avansate pentru conflictul din Ucraina.

Este vorba despre  "complexe robotizate, suport informațional și echipamente de război electronic și, desigur, logistică, așa cum a fost întotdeauna cazul", ar fi spus Șoigu, potrivit TASS.

"Ținând cont de provocările cu care ne confruntăm astăzi, ne mișcăm conform planului în implementarea contractului privind achizițiile de stat pentru apărare", a continuat el, remarcând că finanțarea guvernamentală pentru anul curent este cu 15% mai mare decât a fost în anul precedent.

Relatare TASS: Ministrul rus al Apărării a discutat planul de achiziții de stat

Șoigu ar fi susținut că, în ciuda sancțiunilor impuse Rusiei, nivelul de realizare a contractelor de stat este de 85%.

Ministrul rus a menționat și schimbările legale care ar garanta sprijinul guvernului pentru trupele care au luptat în Ucraina.

"Potrivit acestor modificări, participanții la operațiunea militară specială din Ucraina dobândesc statutul de veterani în luptă. Sprijinul va include și rudele acestei categorii de membri ai personalului militar", a precizat el.

Noua lege, promulgată sâmbătă de președintele Vladimir Putin, prevede că aceia care au luat parte la operațiunile militare ale Rusiei în Ucraina vor avea acces la sistemul de protecție socială folosit de veteranii din Afganistan, Siria și din alte puncte fierbinți în care armata rusă a fost prezentă.

Sistemul include plăți suplimentare de la stat, beneficii fiscale și îngrijiri medicale.

Serghei Șoigu, ministrul care a dispărut două săptămâni și despre care s-a speculat că a făcut infarct

Speculațiile cu privire la locul și starea în care se află Șoigu au crescut în ultimele zile, pe fondul lipsei informațiilor oficiale.

Pe rețelele sociale a fost rostogolită inclusiv informația că demnitarul ar fi făcut atac de cord, după o discuție aprinsă cu Vladimir Putin, în care acesta i-ar fi reproșat rezultatele slabe ale operațiunii militare din Ucraina.

Joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze relatările din presă și speculațiile conform cărora ministrul ar fi avut probleme de sănătate.

"Ministrul apărării are multe de rezolvat în acest moment. Operațiunea militară specială este în desfășurare. Desigur, acum nu este tocmai momentul pentru activități mass-media, acest lucru este destul de clar", a spus Peskov, când la întrebarea CNN despre absența îndelungată a lui Șoigu din relatările publice.

Ulterior, Kremlinul a difuzat imagini de la o videoconferință a președintelui Putin cu oficiali ai Consiliului de Securitate, la care ar fi participat și Serghei Șoigu.

×
Subiecte în articol: Serghei Șoigu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close