Antena 3 CNN International News Steagul victoriei sovietice din cel de-al Doilea Război Mondial a început să apară în părțile ocupate ale Ucrainei

Steagul victoriei sovietice din cel de-al Doilea Război Mondial a început să apară în părțile ocupate ale Ucrainei

Steagul victoriei sovietice din cel de-al Doilea Război Mondial a început să apară în părțile ocupate ale Ucrainei înainte de sărbătorirea Zilei Victoriei din 9 mai a Rusiei.

Steagul victoriei sovietice din cel de-al Doilea Război Mondial a început să apară în părțile ocupate ale Ucrainei
Sursa foto: Twitter/GaroweOnline
de Alexandra Ionescu    |    22 Apr 2022   •   17:15

Steagul roșu – arborat deasupra Reichstag-ului din Berlin la 9 mai 1945, când naziștii s-au predat sovieticilor – poartă însemnele sovietice cu secera și ciocanul .

9 mai a devenit de atunci o sărbătoare venerată în Rusia, iar steagul o icoană importantă.

Trupele ruse au ridicat un steag mare ca parte a unei cascadorii de propagandă organizată în Hersonul ocupat, arată videoclipurile publicate pe rețelele de socializare.

Videoclipurile de propagandă publicate miercuri de separatiștii susținuți de ruși la Kreminna au arătat trupele fixând steagul victoriei pe o clădire a guvernului ucrainean.

Kreminna a căzut sub control separatiștilor ruși susținuți de Rusia.

Steagul a fost, de asemenea, plasat deasupra clădirii consiliului regional din orașul Henichesk, ocupat de ruși, din provincia Herson. O statuie a fostului lider sovietic Vladimir Lenin a fost reinstalată în fața clădirii consiliului la începutul acestei săptămâni, a raportat anterior CNN.

Doi oficiali europeni au declarat pentru CNN că forțele ruse resimt „presiune auto-impusă” pentru a obține orice aparență de victorie înainte de sărbătorirea Zilei Victoriei din 9 mai a Rusiei.

Rusia marchează în general sărbătoarea cu o paradă militară prin Piața Roșie și un discurs al președintelui Vladimir Putin.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close