Antena 3 CNN International News Washington, undă verde pentru vânzarea de tancuri de 6 miliarde de dolari în Polonia

Washington, undă verde pentru vânzarea de tancuri de 6 miliarde de dolari în Polonia

Administrația Biden a aprobat vânzarea de tancuri de luptă în valoare de 6 miliarde de dolari americani către Polonia.

Washington, undă verde pentru vânzarea de tancuri de 6 miliarde de dolari în Polonia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Feb 2022   •   16:48

Departamentul de Stat american a făcut anunțul în contextul în care șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a vizitat, vineri, Polonia iar tensiunile de la granița ruso-ucraineană se mențin ridicate.

Anunțul administrației americane arată că "posibila vânzare" a tancurilor va susține politica externă și siguranța națională a SUA, prin contribuția la ameliorarea securității unui aliat NATO ce reprezintă "o forță pentru stabilitatea politică și progresul economic" în Europa.

"Vânzarea propusă va îmbunătăți capacitatea Poloniei de a adresa amenințările actuale și viitoare, prin asigurarea unei forțe credibile care este capabilă să îi descurajeze pe adversari și să participe la operațiuni NATO. Polonia nu va avea nicio dificultate să asimileze aceste echipamente în cadrul forțelor sale armate", estimează Departamentul de Stat american.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a semnalat, la rândul său, pe Twitter, acordul administrației americane, menționând că tranzacția se referă la 250 de tancuri Abrams versiunea M1A2 SEPv3, de ultimă generație.

“Este o consolidare extrem de importantă a capacităților noastre de apărare și unul dintre cele mai importante contracte de armament din istoria Poloniei”, a precizat ministrul polonez

Foto: Tanc Abrams M1

×
Subiecte în articol: tancuri Polonia SUA
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close