Antena 3 CNN International News Utilizarea simbolului ”Z” ar putea duce la urmărirea penală în două state germane

Utilizarea simbolului ”Z” ar putea duce la urmărirea penală în două state germane

Utilizarea simbolului ”Z” al forțelor ruse poate duce la urmărirea penală în două state germane, au spus oficialii.

Utilizarea simbolului ”Z” ar putea duce la urmărirea penală în două state germane
Sursa foto: Twitter/theIOpod
de Alexandra Ionescu    |    28 Mar 2022   •   15:48

”Oricine își exprimă public consimțământul față de războiul de agresiune al președintelui rus Putin trebuie să se aștepte la urmărire penală”, a declarat Boris Pistorius, ministrul de interne al Saxoniei Inferioare, într-un comunicat de presă.

Vinerea trecută, poliția din stat a început să verifice dacă litera ”Z” a fost afișată în legătură cu războiul din Ucraina.

Simbolul ”reprezintă actele armatei ruse împotriva dreptului internațional”, a spus Pistorius.

Statul Bavaria a avertizat, de asemenea, că simpatizanții care folosesc în mod public simbolul „Z” al forțelor ruse ar fi în pericol de a fi urmăriți penal, a declarat ministrul bavarez al justiției, Georg Eisenreich, într-un comunicat de presă.

Câteva zile înainte ca forțele ruse să lanseze o invazie totală a Ucrainei, au început să circule pe rețelele de socializare videoclipuri și fotografii care arată tancuri, camioane de comunicații și lansatoare de rachete ce se îndreptau spre graniță, pe care era scrisă litera „Z” .

Când a început invazia, ceea ce a început ca un simbol militar misterios a devenit un semn al sprijinului popular pentru războiul din Rusia și ceea ce analiștii descriu drept desfășurarea unei noi mișcări naționaliste înfiorătoare.

Rușii au pus litera „Z” pe mașini, au purtat hanorace negre împodobite cu simbolul și au modelat broșe improvizate cu „Z” pe revere – un semn că există un sprijin popular pentru președintele rus Vladimir Putin și pentru eforturile sale de a extinde sfera Moscovei prin confiscarea unor părți ale Ucrainei.

Zurich Insurance elimină celebra siglă ”Z”

Zurich Insurance (ZURN.S) și-a eliminat sigla Z de pe rețelele de socializare, după ce litera a devenit un simbol al sprijinului din Rusia pentru invazia Ucrainei de către Moscova.

Compania a spus că îndepărtează sigla - un Z alb pe fond albastru - pentru că nu a vrut să fie interpretată greșit ca sprijinind Rusia în conflict.

„Înlăturăm temporar utilizarea literei „Z” de pe canalele de socializare unde apare izolat și ar putea fi interpretată greșit”, a declarat compania pentru Reuters într-un comunicat.

Zurich Insurance a declarat la începutul acestei luni că nu mai preia noi clienți autohtoni în Rusia și că nu va reînnoi afacerile locale existente.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Germania litera Z
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close