Antena 3 CNN International News Ce au vorbit Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko la Minsk | "Sper că Occidentul va asculta vocea rațiunii!"

Ce au vorbit Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko la Minsk | "Sper că Occidentul va asculta vocea rațiunii!"

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko, au evitat să se refere la Ucraina, în declarațiile publice făcute cu ocazia discuțiilor purtate luni la Minsk.

Ce au vorbit Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko la Minsk | "Sper că Occidentul va asculta vocea rațiunii!"
de Adrian Iclozan    |    19 Dec 2022   •   17:40

Putin a declarat că Belarus este cel mai apropiat aliat al Rusiei și a adăugat că se așteaptă ca în acest an schimburile comerciale între cele două state să atingă un record echivalent sumei de 40 de miliarde de dolari.

Lukașenko a spus, la rândul său, că, în pofida "unor asperități", Belarus și Rusia "găsesc răspunsuri la toate amenințările".

El și-a exprimat speranța că Occidentul va asculta "vocea rațiunii", astfel încât să poată fi reluat dialogul pe teme de securitate, notează CNN.

Liderul de la Minsk a menționat, și el, strânsele relații economice cu Moscova, afirmând că, "grație conlucrării, Rusia și Belarus au reușit să depășească 'posibilele consecințe negative' ale sancțiunilor internaționale".

CNN amintește că Belarus găzduiește trupe ruse pe teritoriul său iar invazia inițială a Ucrainei s-a produs de pe teritoriul belarus.

De asemenea, Moscova dispune de avioane militare în Belarus.

Însă Lukașenko a făcut tot posibilul pentru a se asigura că forțele sale armate nu sunt implicate în "operațiunea militară specială" a Moscovei, precizează sursa citată.

Foto: Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko într-o întâlnire la Soci, în septembrie 2022

×
Subiecte în articol: Aleksandr Lukașenko Vladimir Putin
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close