Antena 3 CNN International News Motivul pentru care Vladimir Putin și-a anulat un eveniment important, dezvăluit de un diplomat american

Motivul pentru care Vladimir Putin și-a anulat un eveniment important, dezvăluit de un diplomat american

Președintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a anula un eveniment pe care l-a organizat aproape neîntrerupt de când a preluat puterea.

Motivul pentru care Vladimir Putin și-a anulat un eveniment important, dezvăluit de un diplomat american
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    13 Dec 2022   •   12:48

Este vorba despre conferința de presă de sfârșit de an.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a confirmat decizia acestuia din urmă și și-a exprimat speranța că Putin va găsi "o oportunitate" de a comunica cu presa.

Doar în 2005 și în perioada 2008 - 2012, când a servit ca prim-ministru, Putin a "sărit" peste conferința de sfârșit de an, notează agenția TASS, citată de CNN.

Fostul ambasador american la Moscova, John Sullivan, consideră că liderul de la Kremlin încearcă să evite să fie chestionat în legătură cu războiul din Ucraina.

"Cred că e un semn de îngrijorare în legătură cu sprijinul său pe plan intern", a spus Sullivan la CNN.

"Vladimir Putin nu dorește să iasă și să petreacă ore în fața jurnaliștilor, chiar și a celor din presa de stat, și să riște să-i fie adresate întrebări incomode sau supărătoare", a continuat diplomatul.

Putin, întrebat despre forțele masate la granița cu Ucraina și despre alianța cu China înainte de a declanșa războiul

La conferința de presă de anul trecut, liderul rus a fost întrebat despre acumularea de forțe militare la granița cu Ucraina, despre dezvoltarea alianței cu China precum și despre chestiuni precum tratarea în închisoare a opozantului politic Aleksei Navalnîi.

În plus față de conferința de presă, în anii anteriori Putin s-a adresat Adunării Federale (legislativul rus) și a participat la un alt tip de eveniment, larg mediatizat, numit "Linia directă", în care răspundea întrebărilor formulate de cetățeni.

Dmitri Peskov nu a menționat o dată pentru eventualul discurs al lui Putin către Adunarea Federală și nici pentru Linia directă cu cetățenii.

Anterior, el a spus că președintele se va adresa legislativului rus înainte de finele anului însă decizia depinde de programul lui Putin, care este "foarte dinamic, în lumina evenimentelor actuale".

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin John Sullivan
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close