Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski susține că a aflat adevăratul scop al războiului declanșat de Vladimir Putin

Volodimir Zelenski susține că a aflat adevăratul scop al războiului declanșat de Vladimir Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit în discursul de Anul Nou despre ceea ce el susține că reprezintă adevăratul motiv al războiului declanșat de Rusia în urmă cu mai bine de zece luni.

Volodimir Zelenski susține că a aflat adevăratul scop al războiului declanșat de Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Ian 2023   •   12:49

Zelenski a schimbat la un moment dat limba ucraineană cu limba rusă pentru a transmite un mesaj Kremlinului și cetățenilor din statul agresor.

"Tot acest război pe care îl poartă Rusia nu este un război cu NATO, așa cum vă mint propagandiștii voștri. Nu este un război purtat din motive istorice. Este un război dus pentru ca un singur om să rămână la putere până la sfârșitul vieții. Și nu îl preocupă ce se va întâmpla cu voi", a spus Zelenski, potrivit CNN.

El a adăugat că liderul rus "se ascunde în spatele soldaților, în spatele rachetelor, în spatele zidurilor reședințelor și palatelor sale, în spatele poporului".

"Se ascunde în spatele vostru și vă pârjolește țara și viitorul. Nimeni nu va ierta niciodată teroarea voastră", a concluzionat președintele ucrainean.

Rusia a atacat Ucraina cu drone iraniene de Anul Nou, susține Kievul

Referindu-se la ultimele atacuri lansate de armata rusă în Ucraina, Zelenski a precizat că majoritatea rachetelor inamice au fost interceptate de apărarea antiaeriană.

După atacul asupra Kievului și asupra altor regiuni ucrainene lansat chiar în ajunul Anului Nou, armata rusă a efectuat noi tiruri chiar la trecerea dintre ani, a transmis armata ucraineană.

"Pe 1 ianuarie 2023, invadatorii ruși au atacat Ucraina cu drone-kamikaze de fabricație iraniană Shahed-131/Shahed-136. În urma efortului apărării aeriene din cadrul Forțelor Aviatice în colaborare cu apărarea anti-aviație din cadrul Forțelor de Apărare, au fost distruse 45 de aparate fără pilot - 13 în (ultima zi din) 2022 și 32 în (prima zi din) 2023. (Atacatorii) au eșuat în demersul lor de a distruge sărbătorile ucrainenilor", se spune într-o declarație a armatei ucrainene.

Cel puțin șase persoane au fost ucise în regiunile Donețk, Harkov și Cernihiv după ultimele atacuri rusești, notează CNN, citând surse oficiale ucrainene.

Foto: distrugeri provocate la Kiev de atacul din ajunul Anului Nou

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Vladimir Putin
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close