Antena 3 CNN Life 10 tendințe în amenajarea curții și grădinii pentru anul 2017

10 tendințe în amenajarea curții și grădinii pentru anul 2017

10 tendințe în amenajarea curții și grădinii pentru anul 2017
Sursa foto: Foto: casadex.ro
28 Apr 2017   •   11:30

Fie ca abia te-ai mutat in casa la curte, fie ca pur si simplu nu consideri ca spatiul din jurul casei este suficient de aranjat, primavara este momentul ideal pentru a pune la punct toate aceste mici neajunsuri ca sa te poti bucura de rezultat in vara care urmeaza. Iar ca sa te asiguri ca schimbarile pe care le vei face sunt de actualitate, afla care sunt cele 10 tendinte ale anului 2017 in amenajarea curtii si gradinii.

Pentru a te putea bucura de roadele muncii tale ani la rand asigura-te ca alegerile pe care le vei face pentru amenajarea curtii tale sunt unele care nu ti se vor parea plictisitoare peste un an sau doi. E adevarat ca poti sa modelezi aspectul unei gradini de la un an la altul, pe masura ce iti vin idei noi sau pe masura ce descoperi alte plante, flori si arbusti pe care vrei sa le ai in jurul casei, insa este indicat ca anumite detalii si elemente sa aiba un caracter permanent.

1. Aranjarea zonei de acces in curte

Asa cum ziua buna se cunoaste de dimineata si o curte ingrijita se cunoaste inca de la intrare sau de la poarta. Inainte de a te apuca de amenajarea zonelor ascunse ale gradinii, trebuie sa te ingrijesti de spatiul din fata casei, de aria de acces in curtea acesteia. Inainte de toate, creeaza si delimiteaza o alee pietonala si eventual una pentru accesul auto. Sau, ca sa simplific lucrurile, poti pava o portiune mai ampla, sunt forma unei platforme care sa creeze un aspect ordonat zonei care leaga poarta de usa de intrare in casa. Daca insa distanta dintre cele doua este prea mare, te poti limita la o alee pietonala pavata frumos si strajuita de plante perene care isi pastreaza aspectul bogat in cea mai mare parte a anului.

2. Un gard frumos si poate chiar atipic

In cazul in care n-ai reusit sa-ti ingradesti curtea sau chiar aveai de gand sa inlocuiesti gardul vechi cu unul nou, nu te grabi, ci incearca sa faci asa cum dicteaza o alta tendinta de amenajare a curtii pentru 2017. Poti sa alegi un gard obisnuit, cu design comun sau chiar banal, asa cum intalnesti la tot pasul, insa daca vrei sa-ti vezi proprietatea marginita frumos, fii creativ/creativa si cauta un model de gard frumos, iesit din tipare. Nu-ti imagina ca acest lucru inseamna ca trebuie sa te orientezi musai spre modelele scumpe, ci pur si simplu sa cauti...

Citeste mai mult la casadex.ro.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close