Antena 3 CNN Life Ai o senzație continuă de sete și foame, dar simți că nu ai niciodată energie? Ai putea suferi de o boală gravă

Ai o senzație continuă de sete și foame, dar simți că nu ai niciodată energie? Ai putea suferi de o boală gravă

Ai o senzație continuă de sete și foame, dar simți că nu ai niciodată energie? Ai putea suferi de o boală gravă
Sursa foto: foto: pixabay.com
19 Aug 2016   •   17:48

Diabet zaharat – este o boală cronică ce se caracterizează prin creșterea peste normal a concentrației de glucoză din sânge (hiperglicemie), și se referă la un grup de boli care afectează modul în care organismul folosește zahărul din sânge.

Glucoza este vitală pentru sănătate, fiind o sursă importantă de energie pentru celulele care alcătuiesc mușchii și țesuturile. Este, de asemenea, principala sursă de combustibil pentru creier.

Dacă suferiți de diabet zaharat înseamnă că aveți prea multă glucoză în sânge, iar acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate.
Diabetul este de două feluri: diabet zaharat de tip 1 (insulino-dependent) și diabet de tip 2 (diabet non-insulino-dependent). Diabetul mai poate fi și reversibil atunci când pacientul suferă de prediabet – când nivelul zahărului din sânge este mai mare decât în mod normal, dar nu suficient de mare pentru a fi clasificat drept diabetul – și când e diagnosticat cu diabet gestațional, care are loc în timpul sarcinii, dar poate dispărea după  naștere.

Diabetul de tip 1 juvenil sau insulino-dependent poate apărea la orice vârstă, însă acesta se dezvoltă mai mult în timpul copilăriei sau al adolescenței. Diabetul zaharat de tip 2, care este cel mai frecvent tip, se poate dezvolta, de asemenea, la orice vârstă, dar este mai frecventă la persoanele trecute de 40 de ani.

Simptomele de diabet variază în funcție de cât de mult este ridicat nivelul de zahăr din sânge. Unii oameni, în special cei cu prediabet sau diabet de tip 2, nu au inițial simptome, în timp ce la diabetul zaharat de tip 1, simptomele apar foarte repede și pot să fie mai severe.
Dacă observați orice posibile simptome de diabet zaharat la copilul dumneavoastră, adresați-vă imediat medicului. Cu cât boala este diagnosticată mai repede, cu atât și tratamentul se aplică mai repede.

Dacă ați fost deja diagnosticat cu diabet zaharat, medicul trebuie să vă țină sub obervație ca să se asigure că nivelul de zahar din sânge se stabilizează.
Diabet tip 1 și diabet tip 2. Simptome

    sete
    urinare frecventă
    senzație de foame continuă
    pierdere în greutate inexplicabilă
    prezența de cetone în urină (cetonele sunt un produs al descompunerii musculare și a grăsimii care are loc atunci când nu există suficientă insulină)
    oboseală
    iritabilitate
    vedere neclară
    răni care se vindecă greu

Continuarea, pe libertateapentrufemei.ro

×
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close