Antena 3 CNN Life Alarmant! Mulți români au acest virus periculos fără să știe

Alarmant! Mulți români au acest virus periculos fără să știe

Alarmant! Mulți români au acest virus periculos fără să știe
Sursa foto: foto: Pixabay.com
18 Feb 2019   •   23:57

În sistemul digestiv uman traiesc microorganisme cu ajutorul carora poti ramane sanatoasa si poti avea o digestie corecta.

Cu toate acestea, ultimele cercetari realizate la Universitatea din San Diego au descoperit un virus vechi intestinal care ar putea avea un rol important in dezvoltarea unor boli precum diabetul si obezitatea, potrivit kfetele.ro.

Oamenii de stiinta numesc acest virus "crAssphage" si este atat de intalnit, incat cercetatorii cred ca mai mult de jumatate din populatia planetei poate sa il aiba. Virusul ar putea fi mai vechi ca rasa umana.

"Intestinele noastre sunt pline de bacterii, iar noi avem nevoie de ele pentru a digera mancarea si pentru a absorbi nutrientii", explica autorul studiului, Robert Edwards.

El spune despre crAssphage ca ajuta la controlul bacteriilor din intestin, infectandu-le si ucigandu-le, exact asa cum lupii controleaza populariile de iepuri si caprioare.
Doua dintre cele mai comune bacterii din intestin se numeste Bacteroides si Fimicutes, iar proportia in care se gasesc in organism are implacatii importante pentru sanatatea noastra, in special atunci cand vine vorba despre diabet si obezitate.

Pentru ca crAssphage poate infecta ambele tipuri de bacterii, ar putea avea un rol in dezvoltarea acestor boli.

 

 

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close