Antena 3 Life Alimentul verde care diminuează riscul de accident vascular cerebral

Alimentul verde care diminuează riscul de accident vascular cerebral

08 Mai 2019   •   22:56
Alimentul verde care diminuează riscul de accident vascular cerebral
Sursa foto: Pixabay

Anghinarea este poate cea mai cunoscută plantă din regiunea mediteraneană, având o mulțime de proprietăți curative. Se pare că aceasta poate contribui și la scăderea colesterolului și implicit diminuează riscul de accident vascular cerebral. Despre beneficiile acestei plante cu proprietăți medicinale poți afla din articolul pe care ți l-am pregătit.

Având un conținut ridicat de cinarină, un compus al potasiului cu rol puternic antioxidant, diuretic și de protecție împotriva substanțelor nocive din organism, anghinarea este un remediu natural de elită. Mai mult, așa se explică de ce specialiștii o indică atunci când o persoană are probleme cu colesterolul, fiind recomandat pentru reducerea colesterolului, în problemele digestive, asigură detoxifierea organismului și funcționarea corectă a ficatului.

Medicii atrag atenția că nivelul ridicat al colesterolului LDL produce îngroșări și chiar blocări ale arterelor, putând fi cauza unui infarct miocardic sau a unui accident vascular cerebral. În schimb, colesterolul benefic HDL conține antioxidanți, proteine și un nivel scăzut de lipide, având efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Planta de anghinare acționează într-un mod complex asupra organismului, ea determină scăderea nivelului de colesterol LDL și simultan stimulează colesterolul HDL din pricina conținutului bogat în nutrienți și a proprietăților variate ale acestora, scrie doctorulzilei.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close