Antena 3 CNN Life Amenajează-ți livingul în nuanțe de primăvară

Amenajează-ți livingul în nuanțe de primăvară

Odată cu sosirea primăverii, adevărații gospodari simt nevoia de o schimbare. Fie că vorbim de ample proiecte de amenajare sau de mici detalii de efect, acestea sunt menite să aducă un aer proaspăt fiecărei încăperi. Dacă și tu îți dorești să faci o schimbare, ai putea începe cu livingul.

Amenajează-ți livingul în nuanțe de primăvară
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2022   •   16:35

Livingul este camera în care petreci cel mai mult timp alături de cei dragi, acea încăpere care trebuie să te încarce cu energie pozitivă în fiecare zi. Și cum ar fi ca anul acesta, tocmai sezonul cald să-ți fie sursă de inspirație? Poți începe prin alegerea paletei cromatice, iar aici ar fi interesant să apelezi chiar la culorile reprezentative ale sezonuluI. Apoi, corpurile de mobilier sunt deosebit de importante. Pentru că primăvara înseamnă prospețime, livingul tău trebuie să fie unul aerisit, deci va trebui să faci diferența între mobilierul de dimensiuni exagerate și cel potrivit pentru casa ta. Poți opta, de exemplu, pentru un set de canapele Homelux, în culori calde, pe care să le asortezi cu câteva decorațiuni interesante. Iată mai multe idei creative pentru a aduce puțină căldură în livingul tău:

Alege o paletă cromatică care să conțină culori calde și vesele

În primul rând, trebuie să te decizi asupra stilului de amenajare. Ideal ar fi să mergi pe aceeași variantă folosită și pentru restul locuinței, însă există și personalități mai îndrăznețe care preferă o combinație jucăușă între 2 sau 3 modalități de înfrumusețare a spațiului. Apoi, trebuite să hotărăști care este paleta cromatică care se poate încadra perfect în livingul tău. Pentru a oferi un aer fresh, de primăvară, specialiștii recomandă nuanțe calde, precum rozul pudră sau galbenul pal. De exemplu, poți opta pentru mobilă albă și un perete accent colorat. De altfel, poți alege ca pardoseala și pereții să aibă culori neutre, mobilierul să fie din lemn, iar pernele decorative și obiectele de decor să aibă nuanțe calde de verde ori turcoaz.

Combină simplitatea cu utilitatea

Atunci când alegi obiectele de mobilier pentru noul tău living, cu siguranță te gândești la utilitate. Ceea ce este foarte bine. E important ca fiecare element să-ți fie de folos, însă încearcă să nu exagerezi. Din dorința de a beneficia de multe spații pentru depozitare, unii oamenii încarcă prea mult camera de zi. Designerii recomandă ca primăvara aceasta să încerci combinația dintre o canapea extensibilă, o bibliotecă discretă, o măsuță pentru cafea și o comodă pentru televizor. Simplu și util, așa-i? Gândește-te doar că un spațiu mult prea încărcat pare sufocant, neaerisit, în timp ce o cameră bine pusă la punct, pare mult mai încăpătoare și este, evident, mult mai călduroasă și primitoare.

Nu renunța la decorațiuni

Primăvara înseamnă explozie de culori, ceea ce înseamnă că poți adăuga pe lista de cumpărături cât mai multe decorațiuni, cu forme și culori îndrăznețe. În funcție de stilul de amenajare abordat, designerii recomandă tablouri cu mesaje discrete, vaze, lampadare înalte și diferite obiecte care te trimit cu gândul la natură. Trebuie doar să ții cont ca acestea să se potrivească cu mobilierul ales. În plus, pe lista preferințelor în materie de design interior se numără covoarele colorate. Poți opta, de exemplu, pentru un model rotund din iută. Acesta se potrivește perfect cu mobilierul din lemn și elementele decorative în nuanțe calde de sezon.

Plantele și corpurile de iluminat – detalii de accent într-o locuință cu stil

Următorul pas în amenajarea camerei de zi este alegerea corpurilor de iluminat. Poți opta pentru lustre, pendule sau lampadare cu diametru mare. De asemenea, culorile îndrăznețe sau modelele neobișnuite sunt la mare căutare anul acesta. Apoi, pentru un plus de naturalețe poți opta pentru plante verzi. Fiind extrem de îndrăgite de specialiștii în domeniu, plantele pot schimba total imaginea locuinței tale.

Așadar, există numeroase modalități prin care poți aduce primăvara în livingul tău. Alege o paletă cromatică caldă, corpuri de mobilier potrivite ca dimensiuni, decorațiuni cu bun gust și cât mai multe plante verzi. Găsește-le locul și bucură-te de noua ta încăpere preferată!

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close