Antena 3 CNN Life Atenție! Nu luați așa ceva dacă tușiți sau aveți nasul înfundat!

Atenție! Nu luați așa ceva dacă tușiți sau aveți nasul înfundat!

Atenție! Nu luați așa ceva dacă tușiți sau aveți nasul înfundat!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Noi 2018   •   22:50

Otilia Tiganas, medic de familie cu experienta si dedicat profesiei cu adevarat, dar si scriitoare de succes, a dat un sfat tuturor oamenilor care se reped sa ia antibiotice doar pentru ca tusesc sau au probleme cu nasul.

"Pentru aceia care n-ati ajuns la medic, care sunteti raciti in prima faza si ezitati daca sa luati antibiotic, sa stiti ca tusea, nasul care curge, nasul infundat sunt tipice virozei si NU au nevoie de antibiotic.

Rosul in gat" ala clasic, rarisim azi, adica streptococul betahemolitic care mai necesita - uneori - antibiotic, NU DA TUSE SI NICI NAS INFUNDAT.

Recapitulam. La un nas care curge, febra, tuse, stranut, dureri de cap, dureri muscuare, in primele 2-3 zile nu trebuie antibiotic fiindca antibioticul nu ucide virusurile!!

PS. nu doar ca-i inutil si ca nu ucide virusurile - antibioticul -, dar mai si incurca, obligand corpul sa se zbata sa-l elimine, ca pe orice otrava, in loc sa se ocupe linistit sa produca anticorpi!

PROPRIII ANTICORPI SUNT SINGURII CARE VINDECA!!! Iar propriii, aici, se scrie cu 3 i", a scris Otilia Tiganas pe Facebook.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close