Antena 3 CNN Life Află beneficiile consumului de macrou afumat. Specialiștii te ajută

Află beneficiile consumului de macrou afumat. Specialiștii te ajută

Din categoria peștilor de dimensiuni mici, macroul este cel mai bogat în grăsimi benefice organismului uman, având un gust absolut delicios.

Află beneficiile consumului de macrou afumat. Specialiștii te ajută
de Alexandra Dima    |    24 Mar 2021   •   22:42

Merită să integrezi în meniul tău renumitul macrou afumat la rece, preparat după rețetele vechi de sute de ani, din Delta Dunării. Îl găsești în comerț, în vid, gata de a fi consumat, alături de o garnitură pe care o poți pregăti rapid. Peștele marin din familia clupeide este extrem de sănătos, contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge și este recomandat celor care vor să scadă în greutate. Iată ce alte beneficii mai aduce consumul acestui pește mic din Marea Neagră!

Consumul de scrumbie previne osteoporoza și contribuie la menținerea sănătății oaselor

Specialiștii în nutriție recomandă consumul scrumbiei cu tot cu piele, întrucât aceasta conține foarte multe minerale și vitamine benefice organismului. Pielea este bogată în calciu și vitamina D, ajutând la o bună menținere a sănătății oaselor. Dacă ești predispus la afecțiuni precum osteoporoza, este cu atât mai indicat să consumi acest pește minune din Marea Neagră.
Afumarea la rece este ideală pentru consumul pielii, care devine fragedă, aromată și ușor de consumat. Scrumbia sau macroul este un adevărat deliciu, care transformă mesele bogate în pește în adevărate delicii culinare. Bogat în substanțe nutritive, acest pește are un rol extrem de important pentru buna funcționare a organismului. Are foarte puține calorii.

Consumul de macrou este indicat persoanelor care vor să scadă în greutate

Dacă ești la dietă și vrei să îți diversifici meniul, o sursă bună de proteine este macroul afumat. Nu necesită niciun fel de preparare, eviți pe deplin uleiurile și prăjelile și te bucuri de o masă hrănitoare. Știai că 100 de grame de scrumbie conține doar 136 de calorii?
Are un conținut redus de colesterol, deși este cel mai gras pește din lume, la dimensiunile lui. Grăsimile pe care le conține sunt sănătoase, iar acest pește nu necesită preparare cu făină, ou și ulei. Prin consumul de scrumbie îți reduci cantitatea de colesterol din sânge și te menții plin de vitalitate și energie pe parcursul întregii zile. Nivelul ridicat de Omega-3 e ideal pentru menținerea sănătății inimii. Dacă ești predispus la afecțiuni cardiovasculare, mănâncă scrumbie.

Protejează vederea și te ține departe de stările depresive

Macroul conține și vitamina A, cu un rol extrem de important în protejarea vederii. De asemenea, prin conținutul ridicat de Omega-3, există studii ce arată efectele pozitive asupra psihicului. Consumat în mod regulat, acest pește este un izvor de energie, sănătate și vitalitate. Este o adevărată hrană pentru creier și previne apariția simptomelor depresive asociate anumitor sezoane ale anului.
Dacă ești predispus spre anxietate și depresie, atunci mănâncă regulat acest pește și vei simți beneficiile pe care le oferă întregului organism. Cercetările au scos la iveală și efectele asociate prevenirii Alzheimerului sau altor afecțiuni la nivel cognitiv. Reorganizează-ți meniul alimentar și consumă acest pește de minim 2 ori pe săptămână.

Scrumbie afumată 100% autentic, produsul brandului Deltaica.ro

Peștele cu lungimea cuprinsă între 20 și 40 cm este unul dintre deliciile culinare ale brandului Deltaica.ro. Preparat după o rețetă veche de sute de ani, originară din Delta Dunării, acest pește este un produs de top al brandului. Vrei să mănânci o scumbie de Dunare afumata, capturată direct din Rezervația Naturală? Încântă-ți papilele gustative cu produsul afumat la rece cu rumeguș din lemn de esență tare. Un deliciu! 
 
Date de contact:
Tel: 0729.995.529
E-mail: [email protected]
 
 
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close