Antena 3 CNN Life Care tigaie este mai sănătoasă: cea din teflon sau cea din ceramică?

Care tigaie este mai sănătoasă: cea din teflon sau cea din ceramică?

Care tigaie este mai sănătoasă: cea din teflon sau cea din ceramică?
Sursa foto: foto: Pixabay.com
14 Aug 2019   •   17:40

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe gospodine aleg să folosească în bucătărie tigăile de ceramică.

La prima vedere nimic nu pare să scape de sub control, dar v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă atunci când aceste tigăi se ciobesc? Mai ales că unele din tigăile pe care le achiziționăm, nu sunt 100% din ceramică, scrie realitatea.net.

În cele mai multe cazuri, vestitele tigăi din ceramică au doar învelișul din acest material, restul fiind aluminiu, plumb sau cadmiu, spun oamenii de știință, metale folosite pentru a oferi vasului cât mai multă rezistență.

Când aceste metale încep să se ciobească, din nefericire, vor ajunge la început în mâncare și ulterior în organism. Iar plumbul, știm cu toții, are efecte dramatice de la dureri de stomac și cap până la infertilitate și alte complicații.

Nici tigăile din teflon nu ne feresc de complicații. Cand sunt supraincalzite, acestea pot elibera vapori care sunt extrem de daunatori pentru oameni. Tigăile din teflon sunt facute din produse chimice pe care organismul uman nu a fost niciodata menit sa le ingereze.

Spre deosebire de unele contaminari chimice, substantele chimice eliberate de teflon pot face rau omului pe termen lung. Unele studii arata ca odata cu imbatranirea vaselor, cantitatea de ingrediente chimice eliberate creste, ele ajungand din ce in ce mai mult in alimente.

Deci, daca mai aveti in casa tigai vechi de teflon, nu doar respirati fumul toxic degajat, ba mai mult ingerati de fapt substantele toxice care se strecoara in alimente.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close